Finom falatok- sültek-levesek-lángos-tészták- édességek-pecsennyék-mártások

Hazai-külföldi ízek-különlegességek ínyenceknek

Piri-piri csirke (angolai-mozambiki)

Hozzávalók: 1 csirke, pácszósz. A csirkét sütheti egészben, vagy vágja sütési darabokra. Az alábbi pácok egyikét választva kenje be kívül-belül, hagyja állni legalább 1 órát, de inkább egy éjt. Süsse a csirkét szabad tűzön faszénen, vagy grillen, vagy roston, vagy sütőben fólia alatt, időnként forgatva és kenegetve a maradék páccal. Tálalja maradék pácszósszal leöntve, külön kevert erős mártással, mellé sült krumplit (pomfrit), vagy rizst és hűtött vegyes gyümölcsöt tálaljon. Pácok: 1. Olaj (vagy vaj, vagy szalonnazsír), erős paprikapor, só. 2. Olaj, erős paprikapor, fokhagyma áttörve, gyömbérpor, só. 3. Olaj, almaecet, erős paprikapor, só. 4. Olaj vagy vaj, citromlé, friss erős paprika turmixolva vagy por, fokhagyma áttörve, petrezselyemlevél aprítva, só. 5. Olaj, vörösborecet, száraz fehérbor, paprika mint előbb, fokhagyma áttörve, bors, só. 6. Olaj vagy vaj, citromlé, paprika mint előbb, fokhagyma áttörve, őrölt koriander+fahéj+gyömbér ízlés szerint, petrezselyemlevél aprítva, só. 7. Olívaolaj, citromlé, almaecet, paprika mint előbb, fokhagyma áttörve, keserű likőr (Unicum),só. Színesíthető babérlevél, majoránna, tárkony, kakukkfű, mazsola, ketchup hozzáadásával. Az arányok egyéniek.


Bobotie (délafrikai)

Hozzávalók (6 sz.): 75 dkg csirkemell, 2 szelet kenyér, 5 dl tej, 2 hagyma, 2,5 dkg vaj, 1 gerezd fokhagyma, 1 friss gyömbér (kb. 2 cm), 2 kk currypor, 1 kk kurkuma, 1 ek citromlé, 1 citrom darált héja, 2 kk currypép (Erős Pista jó), 2 tojás, só, bors. A csirkét bőrözze le és csontozza ki, vágja kis darabokra, majd nyersen darálja le vagy erős turmixgéppel aprítsa péppé. A kenyeret hámozza meg, áztassa 2,5 dl tejben, mikor megpuhult, dolgozza össze a csirkével. A vajat kis olajjal együtt serpenyőben hevítse, süsse rajta a finomra aprított hagymát, fokhagymát és gyömbért kicsit, míg a hagyma áttetszőre dinsztelődik, tegye hozzá a curryport és kurkumát, süsse még 1 percig. Vegye le a tűzről, keverje a csirkepéphez, a citromlével és héjjal együtt, sózza és borsozza. Tegye a csirkepépet jól kivajazott tepsibe. A 2 tojást üsse 2,5 dl tejbe, verje fel, öntse a csirkére. Tetejére tegyen citrom- vagy meggy leveleket, szórjon rájuk darált mandulát. Süsse 40-45 percig, míg enyhén megpirul. Tálalja rizzsel és salátával. Megjegyzés: csirke helyett hallal is készíthető. Kemény húsú- tengeri vagy ragadozó- hal lebőrözve, filézve használható, a sütési idő kb. 5 perccel rövidebb.


Currys rizses csirkesaláta (délafrikai)

Hozzávalók (4 sz.): 40 dkg csirkemell, 40 dkg főtt rizs, 1 hagyma, 1 piros paprika, 1 zöld paprika, 1 ek snidling, só. bors; a dressinghez: 3 ek majonéz, ˝ ek currypor, Ľ ek őrölt kömény, csipet őrölt kardamom és koriander, só, bors. A csirkemellet bőrözze le és csontozza ki, levesfűszerekkel lassú tűzön főzze puhára előző nap, majd szedje ki, hagyja kihűlni. Ekkor darabolja fel falatnyira. A rizst is főzze meg előző nap, ízesítse csipet sáfránnyal és 1 kk kurkumával, hagyja kihűlni. Vágja finomra a hagymákat és paprikákat. Nagy tálban alaposan keverje össze a csirkét, rizst és zöldségeket, másik tálban a dressinget (teheti csavaros üvegbe is, így rázással keverheti), majd adja és keverje a dressinget a salátához. Csak tálalás előtt sózza és borsozza készre. Megjegyzés: csirke helyett tenger gyümölcseivel is készíthető, 25 dkg rák és 15 dkg kagyló adaggal, ezeket 2 percig főzve forró vízben, majd a rákot apróra, a kagylót négybe vágva.


Kedjenou (elefántcsontparti)

Hozzávalók: 1 csirke, 1 nagy padlizsán vagy több kicsi, 1-2 hagyma, 1 hegyes erős paprika, 3-4 paradicsom, 1 gyömbér 1 cm, 1 babérlevél, 1 kk kakukkfű, 1-2 gerezd fokhagyma, 1 dl csirkeleves, olaj. A csirkét lebőrözheti de nem kötelező, vágja sütési darabokra, a padlizsánt hámozza meg, vágja kockákra és sózza, a hagymát és paprikát aprítsa finomra, a paradicsomot hámozza meg és vágja kockákra, a fokhagymát törje át. Tegyen mindent jól záródó mély edénybe (kukta vagy fazék fóliázva fedővel), jól keverje össze, fedje le. Főzze közepes hőn legalább 1 ˝ órát, 5-10 percenként fordítson gyors rántással az edényen (kukta esetén nem kell), majd ellenőrizze, puha e a hús, s még főzze ha nem. Rizzsel vagy tarhonyával tálalja.


Doro Wat (etióp)

Hozzávalók (4-5 személyre): 1,2 kg csirkehús vegyesen, 16 dkg vaj, 2 gerezd fokhagyma, 1 adag berber fűszerkeverék, 7 dkg paradicsomszósz, ˝ kk bors, 1,2 dl csirkehúsleveslé, 2 hagyma, 1 kemény főtt tojás fejenként. A csirkét vágja nagy darabokra, bőrözze le, vagdossa be a vastag részeket, hogy az ízek jól átjárják. Nagy lábasban olvassza meg a vaj felét, kis lángon dinsztelje benne az aprított hagymát üvegesre. Tegye hozzá a berber fűszerkeveréket és paradicsomszószt, párolja forrásközeli hőn 15 percig. Forgassa bele a csirkedarabokat egyenként úgy, hogy a mártás bevonja azokat. Öntse fel a levessel, párolja forrásközeli hőn 20 percig. Vegye ki a lé egy részét, olvassza fel benne a vaj másik felét és töltse vissza a lábasba. Keverje meg. Kicsit vágja be a tojásokat és tegye a lábasba. Fedje le és főzze míg a csirke megpuhul. Megjegyzés: az eredeti recept a 2. részként földimogyoróvajat tartalmaz. Berber fűszerkeverék: 1 kk gyömbérpor, 3 ek bors, Ľ kk édeskömény, ˝ kk fahéj, őrölve-keverve.


Djej Matisha Mesla, olajon sült sáfrányos csirke (északafrikai)

Hozzávalók: 1 nagy csirke, friss gyömbér 2 cm-es, 2 kk szemesbors, 1 kk sáfrány, 3 gerezd fokhagyma, 2 hagyma, fahéj 1 cm-es, 2 kk őrölt koriander, 20 dkg paradicsom, 2 ek paradicsompép vagy ketchup, 2 ek méz, 2 ek citromlé, néhány korianderlevél (elhagyható), 15 olívabogyó (lehetőleg fekete), só, olaj. A csirkét vágja sütési darabokra, a gyömbért aprítsa vagy reszelje finomra, a hagymát és paradicsomot vágja kockákra, a fokhagymát törje át. Lábasban hevítsen olajat, süsse rajta a hagymát, fokhagymát, gyömbért és fahéjat kevergetve, míg a hagyma átdinsztelődik. Tegye rá a csirkét, süsse kicsit, majd szórja meg a korianderrel és süsse míg a csirke enyhén barnulni kezd (kb. 10 perc), ekkor töltse fel kevés vízzel, adja hozzá a paradicsomot, pépet, mézet és sáfrányt, főzze míg a leve besűrűsödik, tegye bele az olívabogyót, citromlevet és korianderlevelet, sózza ízlés szerint.


Ashanti csirke (ghanai)

Hozzávalók: 1-1,4 kg-os csirke, 45 dkg csirkehús (mell vagy comb), 50 dkg krumpli, 1 kis hagyma, 1 paradicsom vagy szósz, pár petrezselyemlevél, pár mentalevél, só, bors, olaj. Az egész csirkét csontozza ki a recept végén leírt módon. A krumplit hámozza meg, negyedelje, főzze meg, törje át. A külön vett mell-vagy combhúst bőrözés és csontozás után olajon süsse, mikor majdnem kész, tegye hozzá a finomra aprított hagymát és paradicsomot, vegye lejjebb a hőt és párolja míg a csirke teljesen megpuhul. Keverje a sült csirkehúst a tört krumplival, az aprított petrezselyemzölddel és mentával. Ezzel a jól összedolgozott keverékkel töltse meg a kicsontozott egész csirkét, majd azt dörzsölje be vajjal vagy olajjal, sóval, borssal. Párolja a csirkét vízgőzzel, roston, sütőben vagy párolóedényben 2 órát, majd kenje meg vajjal vagy olajjal és süsse aranybarnára grillen vagy roston. Párolás nélkül is sütheti: előbb grillen vagy sütőben míg megbarnul, majd fóliával burkolva készre. Kicsontozás: vágja le a nyakat, a szárny 2 vékony tagját és a kaparót, fektesse mellre, a gerincnél vágja végig a bőrt és húst csontig. Éles késsel, apránként vágva és kaparva fejtse le a csontról a bőrt és húst együtt úgy, hogy sehol ne sértse meg a bőrt és ne válassza el a hústól. A gerinctől haladjon a mellcsontig, előbb egyik, majd a másik oldalon. A szárnytő és comb húsát belülről, a csont felől válassza le, majd az izületet átvágva húzza ki a csontot, a comb alsó csontját törje el előbb az alsó vége fölött és együtt húzza ki a 2 csontot. Utána erős fonallal varrja össze a hátvágást, így a csirke tömhető egész lesz. Megjegyzés: az USA-beli kreol konyha továbbfejlesztette ezt a receptet úgy, hogy kicsontozott pulykát tölt kicsontozott kacsával, azt fenti kicsontozott töltött csirkével. Ez a turducken.


Muamba nsusu, csirke földimogyoró-paradicsom mártásban (kongói)

Hozzávalók: 1 csirke, 1 nagy hagyma, 20 dkg paradicsompép, 12 dkg földimogyoróvaj (előállíthatja úgy, hogy friss földimogyorót meghámoz, pirít, őröl és vízzel péppé kever, vagy pótolhatja vajba kevert őrölt pörkölt földimogyoróval), erős paprikapor ízlés szerint, olaj. A csirkét vágja bontási darabokra, a hagymát aprítsa finomra. Nagy lábasban forraljon fel leveshez való vizet, tegye bele a csirkét, főzze puhára. Közben a hagymát enyhén dinsztelje meg olajon. Vegye ki a csirkét a levéből, szedje le a húst a csontról, a levet kis hőn tartsa melegen. Vegyen ki a léből 2,5 dl-t, a mogyoróvajjal és paradicsompéppel keverje simára. A csirkehúst tegye vissza levébe, keverje bele a vaj-paradicsom pépet, párolja besűrűsödésig. Fűszerezze ízlés szerint. Rizzsel vagy tésztával tálalja, adhat mellé külön erős paprikát is.


Csirke földimogyoró-paradicsom mártásban (középafrikai)

Hozzávalók: 1 csirke vagy 4 csirkemell, 1-2 hagyma, 1-2 gerezd fokhagyma, 25 dkg paradicsom vagy püré, 25 dkg földimogyoróvaj, erős paprikapor, bors és só ízlés szerint, 2,5 dl víz. A csirkét vágja falatnyi darabokra, a hagymát finomra, a paradicsomot kockákra, a fokhagymát törje át. Lábasban hevítsen pár kanál olajat, rajta süsse a csirkét kevergetve míg jól megbarnul és csaknem készre sül. Vegye ki, tegye félre (jobb kis adagokban sütni; a csirke akkor sül át leginkább, ha a darabok nem egymáshoz tapadva sülnek). Olaján dinsztelje meg a hagymát és fokhagymát, majd keverje hozzá a paradicsomot, vegye lejjebb a hőt, párolja pár percig. Tegye vissza a csirkét, keverje bele a mogyoróvajat (nagyon kis hőn, könnyen leég), közben vizet is hozzákeverve, hogy sima pépet kapjon. Fűszerezze ízlés szerint. Kevergetve párolja kis hőn míg a csirke teljesen megpuhul. Rizzsel vagy sült banánnal körítik. Egyéb változatok: -a csirkét grillen, roston vagy sütőben készre sütik, végül öntik le a mártással; -leves: a vaj bekeverése után 5 dl csirkelevest vagy vizet adnak hozzá.


Csirke köményes mártásban (középafrikai)

Hozzávalók: 1 csirke, 40 dkg paradicsom vagy szósz, 4 gerezd fokhagyma, 1 kk kömény (őrölt jobb), erős paprikapor, só és bors ízlés szerint. A csirkét vágja falatnyi darabokra, a paradicsomot kis kockákra, a fokhagymát törje át. A csirkét kivéve mindent tegyen egy lábasba, jól keverje össze, melegítse forrásig, majd vegye lejjebb a hőt fedje le és párolja 20 percig, időnként keverje meg. Tegye bele a csirkét, fedő alatt párolja még legalább fél órát, időnként keverve, míg a csirke teljesen megpuhul. Krumplival, rizzsel, vagy tarhonyával körítse.


Ahoko sy voanio, csirke kókusztejben (madagaszkári)

Hozzávalók: 1 csirke, 1 citrom leve, 1 ek citromhéj reszelve, 2 hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 paradicsom,2 kk gyömbérpor, 2,5 dl kókusztej, só, bors és erős paprikapor ízlés szerint, sütőolaj. A csirkét vágja falatnyi darabokra, a hagymát finomra, a fokhagymát törje át, a paradicsomot vágja kis kockákra. A csirkét pácolja a citromlé, citromhéj, só és bors keverékében 30 percig. Hevítsen olajat lábasban, rajta süsse a hagymát és fokhagymát erősen dinszteltre, tegye hozzá a csirkét és keverve süsse tovább míg az csaknem megsül. Vegye lejjebb a hőt, adja hozzá a paradicsomot és gyömbért, kevergetve süsse még néhány percig. Öntse rá a kókusztejet, alacsony hőn párolja míg a csirke teljesen megpuhul és a lé mártássá sűrűsödik, közben gyakorta keverje meg. Tálalja főtt rizsre kanalazva. Megjegyzés: a kókusztejet vízbe kevert kókuszreszelék+2 ek tejszínnel állíthatja elő.


Casablanca csirke (marokkói)

Hozzávalók (4 sz.): 4 csirkemell, 2 ek olívaolaj, sütőolaj, 1 ek őrölt narancshéj, 1 kk őrölt kömény, 1 kk őrölt koriander, 1 kk gyömbérpor, 1 kk chilipor, 1 kk szárított petrezselyem, 1 kk citromos bors, 1 kk őrölt fahéj, ˝ kk só, ˝ kk cukor, csipet őrölt szegfűszeg. A csirkét bőrözze le, csontozza ki, kefével kenje rá az olívaolajat, szórja rá az előbb összekevert fűszereket minden oldalára. Hevítsen kevés olajat serpenyőben, süsse rajta a csirkét 4 percig oldalanként. Tálalhatja kuszkusszal (tarhonyaszerű apró tészta), rizzsel, piláffal (l. török receptek) vagy apró párolt krumplival.


Csirke hagymával és szilvával (marokkói)

Hozzávalók (4 sz.): 4 csirkemell, 2 ek olívaolaj, 6 nagy hagyma, 2 nagy gerezd fokhagyma, 1 ek liszt, 1 kk gyömbérpor, 1 kk őrölt fahéj, 1 kk őrölt kömény, 5 dl csirkeleveslé, 20 dkg magozott szilva, 3 ek citromlé, 2 ek méz, petrezselyemlevél.A melleket bőrözze le, csontozza ki, felezze, a hagymát, fokhagymát és petrezselyemzöldet aprítsa finomra. A csirkét sózza-borsozza, seprenyőben hevített olajon, közepes hőn süsse oldalanként 4 percig. Szedje ki szűrőkanállalOlaján dinsztelje a hagymát és fokhagymát kb. 3 percig, üvegesre. Keverje hozzá a lisztet, gyömbért, fahéjat és köményt, süsse 1 percig. Fokozatosan keverje hozzá a levest. Tegye rá a szilvát és mézet, főzze kb. 8 percig míg úgy besűrűsödik, hogy megáll a kanálon. Tegye vissza a csirkét, főzze még 2 percig. Sózza-borsozza ízlés szerint. Tálaláskor szórja meg petrezselyemzölddel. Főtt rizst vagy kuszkuszt adjon köretként.


Kdra mandulával (marokkói)

Hozzávalók (4 sz.): 1 nagy csirke egészben (kb. 1,8 kg), 1 hagyma, 15 dkg mandula, ˝ kk őrölt fahéj, csipet sáfrány, ˝ kk gyömbérpor, 6 dkg vaj, 1 nagy csomó petrezselyem, 1 ek citromlé, só, bors. A mandulát hámozza meg, a petrezselymet aprítsa finomra, a hagymát szeletelje vékonyra. A csirkét tegye nagy edénybe, tegyen bele mindent, kivéve a petrezselymet és citromlevet, töltse fel vízzel úgy hogy elfedje a csirkét. Melegítse forrásközelig, ekkor fedje le, főzze kis hőn (épphogy forrjon) kb. 1 óráig, míg egészen megpuhul. Vegye ki a csirkét és tartsa melegen. A levet főzze erős lángon, míg mártássá sűrűsödik, ekkor tegye bele a petrezselymet és citromlevet, öntse a csirkére és tálalja.


Tagine (marokkói)

Hozzávalók: 1 csirke, 2-4 gerezd fokhagyma, 2 hagyma, 5 dl csirkehúsleveslé, 20 dkg zöld olívabogyó, 2 citrom, Ľ kk bors, Ľ kk gyömbérpor, csipet sáfrány, 1 kk kömény, 1 kk kurkuma, 1 cm fahéj, só, olaj. A csirkét vágja bontási darabokra, a fokhagymát törje át, a hagymát vágja finomra, a citromot szeletelje. Keverjen pácot 1 ek olajjal, a fokhagymával és borssal, kenje meg a csirkét, hagyja állni legalább 3 órát, de jobb egy éjt. Hevítsen olajat mély edényben, rajta süsse a csirkét, míg mindkét oldala barnulni kezd. Szórja meg a fűszerekkel, tegye hozzá a hagymát, keverve süsse pár percig, míg átdinsztelődik. Öntse fel a csirkelevesssel, forralja fel, vegye lejjebb a hőt, fedő alatt párolja legalább 30 percig, időnként emelje le azt hogy a gőz kimenjen. Tegye bele az olívabogyót és citromot, sózza és fűszerezze ízlés szerint, párolja míg a csirke teljesen puha. Vegye ki a csirkét. Ha a lé még nem sűrű, párolja míg mártásjellegű lesz. Tálalja alul a csirkét, rá a mártást, arra rizst vagy kuszkuszt.


Harira leves (marokkói)

Hozzávalók: 1 csirkemell, 1 liter csirkeleveslé, 1 liter víz, 1 kg paradicsomszósz, Ľ kk sáfrány, 2 hagyma, 50 dkg főtt sárgaborsó, 10 dkg nyers rizs, 10 dkg lencse, 2 dl vágott friss korianderlevél, ugyanennyi petrezselyemlevél, száraz sárgaborsó. Nagy fazékba vagy bográcsba töltse a vizet és levest, benne párolja a mellet kb. 17-20 percig, míg puhára fő. Szűrőkanállal tegye vágódeszkára. Levébe tegye a paradicsomot, sáfrányt, hagymát, borsót, rizst és lencsét, párolja fedve kb. 30 percig, míg a lencse megfő. A csirkét aprítsa gyufányira, húsát tegye vissza a levesbe. Hagyja lehűlni, majd tegye hűtőbe (eddig akár 4 nappal előbb is elkészítheti). A száraz borsót úgy főzze, hogy 25 dkg borsóra töltsön 5 cm-rel túlfedő vizet lábasba, s félig fedve párolja 1-1 ˝ órát, míg puhára fő. Szűrje le. Ĺgy kb. 50 dkg főtt borsót kap. Tálalás előtt melegítse fel a levest, keverje bele a főtt borsót, melegítse össze, szórja meg korianderrel és petrezselyemzölddel (a koriander kimaradhat).


Frango a cafrial, roston sült csirke (mozambiki)

Hozzávalók (6 sz.): 2 csirke (kb. 1,1 kg-os), 1 ek erős paprikapor, 1 ek só, ˝ ek gyömbérpor, 1 friss erős paprika, 1,2 dl olívaolaj. A csirkét felezze hosszában. Az összes többi hozzávalót turmixolja péppé (az olajat utóbb is hozzákeverheti), kenje meg vele a csirkét, a lecsepegő levet fogja fel. Süsse a csirkét szabad tűzön faszénen, vagy roston, vagy grillen, közben öntözze a lével és fordítsa meg legalább egyszer. Sok rizzsel szokás köríteni.


Csirke egusiliszttel (nyugatafrikai)

Hozzávalók: 1 csirke, 2-3 hagyma, 5-7 dl csirkehúsleveslé, 2 paradicsom, 25 dkg egusiliszt (afrikai dinnyeféle magjából őrölt liszt, helyette tökmag- vagy szezámmagliszt jó), pár levél petrezselyem, erős paprikapor, só, bors, olaj, víz. A csirkét vágja falatnyi darabokra, a hagymát finomra, a paradicsomot kis kockákra, a liszthez a magot pirítsa, majd őrölje meg. Hevítsen olajat serpenyőben, rajta a csirkét és hagymát süsse míg a csirke jól megbarnul, de nem sül készre. Közben fazékban melegítse a csirkelevest enyhe forrásig, keverje bele a paradicsomot, majd a lisztet simára. Főzze még pár percig, majd tegye bele a csirkét hagymástól. Vegye le a hőt és párolja, míg a csirke megpuhul. Tegye bele a petrezselyemzöldet, fűszerezze ízlés szerint, vízzel hígítsa ha sűrű.


Yassa au poullet de la Casamance, roston sült csirke citrommal és hagymával (szenegáli)

Hozzávalók (4 sz.): 2 csirke (kb. 1,1 kg-os), 60 dkg hagyma, 2 dl citromlé, 6 dkg petrezselyem, 2 kk bors, 2 kk só, 2 babérlevél, 2 kk kakukkfű, 1 szárított tört erős paprika, 1,2 dl olívaolaj, 5 dl csirkehúsleveslé. A csirkét hosszában felezze, dörzsölje be a citromlé 1/3-ával, fektesse tepsibe. Tegye rá rétegesen a vékonyra szeletelt hagymát, az aprított petrezselymet, szórja meg a durvára tört vagy darált borssal, sóval, tegye rá a babért, kakukkfüvet és tört erős paprikát, öntse rá a maradék citromlevet és az olajat. Hagyja pácolódni 30 percig. Vegye ki a csirkét és süsse szabad tűzön, vagy roston, vagy grillen félkészre (kb.15 perc). Közben a tepsiben maradt hagymakeveréket közepes hőn párolja időnként keverve max. 5 percig, míg kissé dinsztelt lesz, de fehér maradjon. Tegye vissza rá a csirkét, öntse rá a csirkelevest, esetleg a benne főtt aprólékkal, süsse 190 C°-on kb. 20 percig, míg a hagyma aranybarnára sül és a hús megpuhul. Tálalja alul a csirkét, rá a hagymakeveréket, mellé aprított petrezselymet és főtt rizst.


Yassa másképp (szenegáli)

Hozzávalók: 1 csirke, 4-6 hagyma, 1,6 dl citromlé, 1,6 dl almaecet, 1 babérlevél, 4 gerezd fokhagyma, 2 ek mustár, 1 dl csirkehúsleveslé vagy 2 ek szójaszósz, 1 hegyes erős paprika, erős paprikapor, bors és só ízlés szerint, 1 sárgarépa (elhagyható), olaj. A csirkét vágja bontási darabokra, a hagymát és erős paprikát finomra, a fokhagymát törje át. Készítsen pácot a hagyma, fokhagyma, citromlé, ecet, babér keverésével, sózza-borsozza-paprikázza ízlés szerint. Pácolja a csirkét legalább 3 órát, de jobb egy éjjel. Vegye ki a csirkét, a pácot tartsa meg. Süsse a csirkét grillen vagy roston, vagy olajon serpenyőben erős hőn mindkét oldalán míg megbarnul, de nem sül teljesen készre. Közben szűrje ki a hagymát a pácléből és dinsztelje meg kis olajon. A páclevet töltse lábasba, tegye bele a felaprított többi zöldfélét, lassan forralva sűrítse be. Vegye lejjebb a hőt, tegye hozzá a csirkét és a hagymát, párolja készre. Rizzsel vagy tarhonyával körítse.



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 124
Tegnapi: 32
Heti: 508
Havi: 1 759
Össz.: 919 224

Látogatottság növelés
Oldal: Afrikai receptek
Finom falatok- sültek-levesek-lángos-tészták- édességek-pecsennyék-mártások - © 2008 - 2024 - izvarazs.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »