Finom falatok- sültek-levesek-lángos-tészták- édességek-pecsennyék-mártások

Hazai-külföldi ízek-különlegességek ínyenceknek

Tálon sült tojás parajjal

Hozzávalók: 8 db tojás, 30 dkg friss paraj, 8 dkg vaj, 2 g törött bors, 4 dkg liszt, 3 dl tej, 2 g szerecsendió, 3 g őrölt fehér bors, 1 dl tejszín, 1 db tojássárga, 10 dkg reszelt sajt, só A megtisztított parajleveleket megmossuk, majd enyhén sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, jól lecsepegtetjük, majd kevés forró vajra téve átforgatjuk. Sóval, őrölt borssal fűszerezzük. Az így elkészített parajt kivajazott tűzálló tálba elterítjük, ráütjük a tojásokat és 1-2 percre a forró sütőbe toljuk. Közben a 4 dkg vajból és a 4 dkg lisztből világos rántást készítünk, de nem pirítjuk meg, és állandó keverés közben felengedjük a forró tejjel. Takaréklángon néhány percet forraljuk, sóval, reszelt szerecsendióval és őrölt fehér borssal fűszerezzük. A tűzről levéve hozzákeverjük a tejszínnel elkevert tojássárgát és a fele mennyiségű reszelt sajtot. Ezt ráöntjük a tojásra, majd a forró sütőbe visszatolva megpirítjuk. Azonnal, frissen tálaljuk, reszelt sajttal kínáljuk. Elkészítési idő: 50 perc


Tálon sült tojás Bercy módon

Hozzávalók: 4 pár virsli, 5 dkg vaj, 8 db tojás, 2 dl paradicsommártás vagy ketchup, só A virsli bőrét lehúzzuk, majd hosszanti irányban kettévágjuk. Tetejét fél cm távolságban bevagdaljuk, ügyelve, hogy a virslit ne vágjuk át. Vajjal kikent tűzálló tálba rakjuk, és 1-2 perc múlva, amikor a virsli sülni kezd, mellé ütjük a tojásokat. A fehérje részt gyengén megsózzuk, és a forró sütőbe téve 2-3 percig sütjük. Ezután körülöntjük forró paradicsommártással, vagy ketchuppal, és azonnal asztalra adjuk. Elkészítési idő: 55 perc 


Amerikai tálon sült tojás

Hozzávalók: 4 dkg vaj, 8 db tojás, 10 dkg angol szalonna, 2 db paradicsom, 3 g törött bors, só A tűzálló tálat kivajazzuk, majd amikor a vaj megforrósodott, beleütjük a tojásokat, ügyelve arra, hogy a sárgája egészben maradjon. A fehérje részét gyengén megsózzuk, és a forró sütőbe téve 2-3 percig sütjük. Közben megsütjük a vékony szeletekre vágott angol szalonnát, zsírjában pedig a félbevágott, megsózott és őrölt borssal meghintett paradicsomokat. A megsütött tojásokat a sült angol szalonnával és a sült paradicsommal körítjük. Elkészítési idő: 40 perc 


Tálon sült tojás párizsikosárkákban

Hozzávalók: 24-30 dkg párizsi, 3 dl olaj, 5 dkg vaj, 4 db tojás, 30 dkg zöldborsó, fél csomó zöldpetrezselyem, 3 g őrölt fehér bors, só A párizsit héjával együtt kb. egy cm vastagságúra szeleteljük, és bő, forró olajba téve addig sütjük, ameddig összezsugorodva tölcsér alakúvá válik. Ezután az olajból kiemeljük, és egy vajjal kikent tűzálló tálba helyezzük. Mindegyik kosárkába egy-egy tojást ütünk. A párizsikosarak közé hintjük a főtt zöldborsót, meghintjük finomra vágott zöldpetrezselyemmel, kevés őrölt fehér borssal, és a sütőbe téve 2-3 percig sütjük. Elkészítési idő: 60 perc


Tálon sült tojás gombával

Hozzávalók: 30 dkg gomba, 5 dkg vaj, 5 dkg vöröshagyma, 3 g törött bors, 1 csomó zöldpetrezselyem, 8 db tojás, só A megtisztított és jól megmosott gombát vékony szeletekre vágjuk. Vajban finomra vágott vöröshagymát üvegesre pirítunk. Hozzáadjuk a gombát, sóval, törött borssal, apróra vágott zöldpetrezselyemmel fűszerezzük, és erős tűzön, gyakori keveréssel megpirítjuk. A pirított gombát tűzálló tálban elterítjük, ráütjük a tojásokat, vigyázva, hogy a sárgája egyben maradjon. Forró sütőbe tolva 2-3 percig sütjük. Azonnal fogyasztva ízes, gyors és tápláló vacsoraétel lehet. Elkészítési idő: 50 perc 


Tálon sült tojás, ahogy a böllér szereti

Hozzávalók: 32 dkg sertésmáj, 5 dkg zsír, 8 dkg füstölt szalonna, 15 dkg vöröshagyma, 5 g törött bors, 3 g majoránna, 8 db tojás, só A sertésmájat vékony csíkokra, vagy apróbb kockákra vágjuk. Serpenyőben egy kevés zsíron megpirítjuk a kockára darabolt füstölt szalonnát. Zsírjára tesszük a vékony szeletekre vágott vöröshagymát. Amikor a hagyma üvegesre pirult, hozzáadjuk a májat, törött borssal, majoránnával fűszerezzük, és erős tűzön, hirtelen majdnem készre pirítjuk. Az így elkészített májat egy tűzálló tálban elterítjük, ráöntjük a tojásokat és forró sütőben 2-3 percig sütjük. Elkészítési idő: 55 perc


Töltött tojás recept.

Hozzá valók: - 10 db tojás Öntethez valók: -2 tubus /kicsi/ majonéz -2 pohár/kicsi/ tejföl -2 evőkanál étolaj -2 evőkanál mustár -1/2 dl fehér bor - só,cukor,bors,izlés szerint -1 nagy fej vöröshagyma - pár szelet párizsi vékony csíkokra vágva A 10 db tojást keményre főzzük. Félbe vágjuk, a sárgáját kivesszük, villával összetörjük és hozzá adunk egy kevés mustárt,sót,borsot,tejfölt,vajat és izlés szerint cukrot.Jól kikeverjük és vissza töltjük a tojás fehérjébe. A megtöltött tojásokat egy nagyobb tálra borogatjuk és ráöntjük a következő mártást. A majonézt keverjük össze a tejföllel, a mustárral, az olajjal, a fehér borral, sóval, borssal,cukorral.Keverjük bele a felaprított párizsit, és a felkarikázott besózott hagymát is. Ezt a mártást öntjük rá a tojásokra és egy éjszakát hagyjuk állni a hűtőben. Nagyon finom rántott hal mellé köretnek karácsonykor. De önmagában is finom.



Tojáslikőr

Hozzávalók: 6 db tojás sárgája 20 dkg kristálycukor 1-2 cs. vaníliás cukor Ezeket habosra kikeverem és hozzá öntök 2 db 2 dl-es tejszínt, és 1/2 liter tearumot. Hagyom érni egy napig.





Weblap látogatottság számláló:

Mai: 23
Tegnapi: 122
Heti: 23
Havi: 3 495
Össz.: 621 989

Látogatottság növelés
Oldal: Sárga örökzöldek
Finom falatok- sültek-levesek-lángos-tészták- édességek-pecsennyék-mártások - © 2008 - 2018 - izvarazs.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: bogrács ételek - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »