Finom falatok- sültek-levesek-lángos-tészták- édességek-pecsennyék-mártások

Hazai-külföldi ízek-különlegességek ínyenceknek

Melegszendvicsek és szendvicskrémek



MELEGSZENDVICSEK TOJÁSOS MELEGSZENDVICSKRÉM


2 tojást keményre főzök, villával összetöröm. Teszek bele egy pici fej finomra vágott vöröshagymát, borsot, majoránnát, egy kevés reszelt sajtot (különösen füstölt sajttal finom), egy-két kiskanál mustárt, 1-2 evőkanál margarint, és ha esetleg nem áll össze, kicsi tejfölt. Ezt a mennyiséget én 4 db félbevágott zsemlére szoktam kenni, a tetejét megszórom bőven reszelt sajttal. Sütőpapírral kibélelt tepsibe teszem, és jó forró sütőbe tolom. Ha már a sajt pirulni kezd, akkor jó. Finom, ha tálaláskor friss petrezselyemzölddel hintjük meg a tetejét.


TEJFÖLÖS-BORSOS MELEGSZENDVICS


Reszelt sajthoz keverj annyi tejfölt, hogy egy sűrű, de még kenhető masszát kapj, adj hozzá sót, s (bővebben) őrölt borsot. A keveréket pihentesd néhány órát, majd kend vékonyan - előre gyengén megpirított - kenyérszeletekre, s addig süsd a grillsütőben, míg meg nem színesedik.


SZALONNÁVAL SZÓRT MELEGSZENDVICS

A kenyérszeletekre teríts vékony sajtszeleteket (nem baj, ha nem fedik mindenhol a kenyeret), s szórj a tetejére, kicsi kockákra vágott füstölt szalonnát. (Esetleg egy pici sóval is meghintheted.) Addig süsd grillsütőben, amíg a szalonnakockák meg nem pirulnak.


SÖRREL ÖNTÖTT MELEGSZENDVICS

A szárazon megpirított szendvicskenyereket tedd egymás mellé egy kivajazott tepsibe, s mindegyikre tégy egy szelet sajtot. Tojást és sört keverj össze (fele-fele arányban), sózd, borsozd, adj hozzá reszelt szerecsendiót, és ezzel öntsd le a szendvicseket, majd sütőben süsd azokat ropogósra.


MÁJAS-SAJTOS MELEGSZENDVICS

A szárazon megpirított kenyérszeleteket kend meg egy leheletnyi vajjal, majd bővebben (konzerv) májkrémmel, teríts le vékony szelet óvári sajttal, a tetejét csepegtesd meg vajjal, és grillsütőben süsd pirosra.


SAJTTAL RAGASZTOTT MELEGSZENDVICS

Két kisebb, vékony szelet kenyér közé tégy egy szelet megborsozott sajtot. A kenyereket kicsit nyomd össze, és kevés forró zsíron pirítsd meg a szendvics mindkét oldalát úgy, hogy a közepén megolvadó sajt az egészet összefogja.


ANGOL SÖRÖS MELEGSZENDVICS

Végy személyenként 2 szelet kenyeret, 10 dkg sajtot, 5 dkg vajat, 2-3 kanálnyi barna sört, 1 kávéskanálnyi mustárt, továbbá pirospaprikát, borsot és sót. A kenyereket pirítsd meg, s az egyik oldalukat kend meg vajjal. Egy serpenyőben olvaszd fel a maradék vajat, reszeld bele a sajtot, add hozzá a sört, a mustárt, sózd, borsozd és hintsd meg kevés pirospaprikával. Amikor a sajt is felolvadt, ezzel a masszával kend meg vastagon a kenyerek vajas felét. Tálalás előtt a sütőben, vagy grillsütőben jól forrósítsd át a szendvicseket.


MÁJKRÉMES MELEGSZENDVICS

20 dkg májkrémet keverj össze 2 csapott evőkanál tejföllel, 1 csapott evőkanál mustárral és 1 tojással. A masszát kend a kenyerekre, tegyél rájuk vékonyan szeletelt vöröshagymát, arra pedig néhány vajmorzsát. Grillsütőben süsd.


KOLBÁSZOS-JUHTÚRÓS MELEGSZENDVICS

10 dkg apróra vágott füstölt kolbászt keverj össze 20 dkg juhtúróval és 1 tojással. A masszát kend a kenyerekre, a tetejükre fektess vékonyra vágott paradicsomszeletet. Grillsütőben süsd.


SZALONNÁS-TÚRÓS MELEGSZENDVICS

20 dkg tehéntúrót keverj össze 2 evőkanál tejföllel, 1 evőkanál reszelt vöröshagymával, sóval és borssal. A krémet kend kenyérre, szórd meg bőven vékony füstöltszalonnaszeletkékkel, és grillsütőben süsd meg.


SZARDELLÁS MELEGSZENDVICS

Vajat keverj habosra szardellapasztával, valamint egy kis mustárral, őrölt borssal és pirospaprikával. Zsemlét vágj ujjnyi vastag szeletekre, s azokat kend meg e vajkrémmel. A tetejére szórj kis kockákra vágott sajtot, gyengén csepegtesd meg olvasztott vajjal, majd a szendvicseket forró sütőben pirítsd meg. Ha kész, díszítsd zöldpaprika-karikákkal, vagy paradicsomszelettel.


GOMBÁS MELEGSZENDVICS

Zsemléből (vagy zsúrkenyérből) vágj ujjnyi szeleteket, azokat kend meg gombapéppel, arra fektess egy-egy vékony szelet főtt-füstölt marhanyelvet (vagy más felvágottat), végül a tetejét vékonyan kend meg olvasztott vajjal, majd forró sütőben pirítsd meg a szendvicseket.


KOLOZSVÁRI MELEGSZENDVICS

Végy 15 dkg párizsit, 5 dkg füstölt szalonnát, 1 kis fej vöröshagymát, 10 dkg reszelt sajtot és 1 dl tejfölt. A meghámozott hagymát, a megnyúzott párizsit és a szalonnát kétszer daráld le egy húsdarálón. A péphez keverd hozzá a tejfölt, s tégy bele egy kevés mustárt, ketchupöt, törött borsot és sót. A simára kidolgozott masszát kend pirított kenyérszeletekre, tedd forró sütőbe, s ha a teteje már megpirult, olvaszd rá a sajtot is.


ZÖLDSÉGES MELEGSZENDVICS

25 dkg főtt (lecsurgatott) leveszöldséghez végy 5 dkg vajat, 2 tojás sárgáját 2 evőkanálnyi tejfölt, 1 teáskanálnyi reszelt vöröshagymát, valamint 2 csokor kaprot. A zöldséget törd át. A vajat keverd habosra a tejföllel, az apróra vágott kaporral, majd sózd, borsozd, végül add hozzá a hagymát, a zöldséget és a tojássárgákat is. A masszát kend pirított kenyérszeletekre, s tedd forró sütőbe, míg meg nem pirul a zöldség teteje is.


GOMBÁS-TÚRÓS MELEGSZENDVICS

30 dkg (lecsurgatott és apróra vágott) konzervgombához végy 5 dkg vajat, 10 dkg juhtúrót, 10 dkg reszelt sajtot, 1-1 csokor snidlinget és petrezselymet, valamint néhány csepp ketchupöt. Az áttört juhtúróhoz keverd hozzá a vajat, a reszelt sajtot, a gombát, a finomra vágott snidlinget és petrezselymet, valamint a ketchupöt. Sózd, borsozd. A simára kidolgozott masszát kend pirított kenyérszeletekre, s tedd forró sütőbe, míg a teteje meg nem pirul.


TORMÁS MELEGSZENDVICS

10 dkg főtt füstölt húshoz végy 10 dkg juhtúrót, két evőkanálnyi friss reszelt tormát, 1 evőkanálnyi tejfölt, 1 kis fej vöröshagymát és 4 dkg vajat. A húst daráld le. A túrót keverd habosra a vajjal és a tejföllel, add hozzá a megreszelt vöröshagymát, a húspépet, majd ízesítsd őrölt fehérborssal, sóval és egy csipetnyi cukorral. A simára kidolgozott masszát kend pirított kenyérszeletekre, s tedd forró sütőbe, míg a teteje meg nem pirul.


SZARDÍNIÁS MELEGSZENDVICS

1 doboz paradicsomos szardíniához végy 10 dkg reszelt sajtot, 2 evőkanálnyi tejfölt, 1 evőkanálnyi kapribogyót (a levével együtt), 1 gerezd fokhagymát, valamint egy fél citrom levét és lereszelt héját. A halat és a fokhagymát törd át, a kaprit vágd apróra. A hozzávalókat keverd össze, sózd, borsozd, s a szardínia levéből adj hozzá annyit, amennyivel jól kenhető masszát kapsz. A krémet kend pirított kenyérszeletekre, s tedd forró sütőbe, míg a teteje meg nem pirul.


ALMÁS MELEGSZENDVICS

3 közepes almához végy 10 dkg reszelt füstölt sajtot, 5 dkg vajat és 1 evőkanálnyi tejfölt. Az almát reszeld le, s tedd egy szűrőbe, hogy a leve lecsuroghasson. A vajat keverd habosra a tejföllel, adj hozzá sót, őrölt fehérborsot, egy csipet gyömbért, majd tedd bele a sajtot és az almát is. A simára kidolgozott masszát kend pirított kenyérszeletekre, s 3-5 percre tedd forró sütőbe.


SONKAKRÉMES MELEGSZENDVICS

10 dkg főtt füstölt sonkához végy 5 dkg reszelt sajtot, 10 dkg juhtúrót, 2 evőkanálnyi tejfölt és 1 gerezd fokhagymát. A sonkát (kétszer) daráld le, s dolgozd össze a tejföllel, a túróval és a zúzott fokhagymával. Ízesítsd fehérborssal és - szükség esetén - sóval is. A masszát kend kenyérre, a tetejét szórd meg reszelt sajttal, s tedd forró sütőbe annyi időre, hogy a sajt jól ráolvadjon.


SZENDVICSKRÉMEK VAJAS SÜLTKRÉM

A sűlthús maradékot vágd apróra (vagy daráld le), s dolgozd össze kevés vajjal, valamint ketchuppel. (Adhatsz hozzá kevés mustárt, tejfölt, petrezselymet vagy akár snidlinget is.) MÁJPÜRÉ Egy zsemlét áztass be borba, majd facsard ki, adj hozzá 2-3 kicsi (konzerv) májkrémet, 10 dkg vajat, apróra vágott petrezselymet, snidlinget, szórd meg egy kis sóval és keverd habosra.


PÁSZTORKRÉM

Egy doboz olajos halat törj át és az olajával együtt keverj el 10 dkg juhtúróval és 5 dkg vajjal. SONKAKRÉM 15-20 dkg sonkát darálj meg 1-2 héjában főtt burgonyával, s a masszát 5-10 dkg vajjal keverd habosra.


TÚRÓKRÉM

10 dkg tehéntúrót dolgozz össze 5 dkg vajjal, egy nyers tojás sárgájával, kevés sóval és apróra vágott petrezselyemmel. (Ha juhtúrót használsz, petrezselyem helyett kaporral elegyítsd.)


PARADICSOMOS SAJTKRÉM

10 dkg krémsajtot keverj össze 5 dkg vajjal, egy evőkanálnyi paradicsompürével, egy kávéskanálnyi mustárral, fele annyi reszelt hagymával, sózd és borsozd.


BÚZACSÍRÁS SAJTKRÉM

4 dkg búzacsírát szárazon piríts meg, majd keverd össze 20 dkg reszelt félzsíros sajttal és 8 dkg margarinnal. Szerecsendióval ízesítsd.


SÁRGARÉPÁS TÚRÓKRÉM

25 dkg áttört tehéntúrót jól dolgozz össze 3 evőkanál búzacsírával, 2 teáskanál mézzel, 10 dkg reszelt sárgarépával és 1 dl kefirrel. A masszát jégszekrényben érleld 1-2 órát, majd barna kenyérre kenve tálald.


TOJÁSKRÉM

6 tojást főzz keményre és reszelj le. Ezt a pépet dolgozd össze egy nagy fej apróra vágott vöröshagymával, 8 dkg margarinnal, 2 teáskanál mustárral, és fűszerezd finomra vágott petrezselyemmel, bazsalikommal, borssal, sóval. Felhasználás előtt pihentesd egy órát a hűvösön.


GOMBAKRÉM

Reszelj le 1 fej vöröshagymát és 25 dkg megtisztított, apróra vágott gombával párold puhára 5 dkg margarinon. Közben sózd és hintsd meg borsikafűvel, valamint apróra vágott petrezselyemmel. Amikor a leve elpárolgott, szórd meg 1 púpozott evőkanálnyi liszttel, s kevergetve pirítsd 3-4 percig. Ekkor engedd fel 1 dl tejjel, s lassan főzd, amíg kissé besűrűsödik. Akkor adj hozzá 1/2 dl tejfölt és még egyszer forrald fel. (Hideg és meleg szendvicsekhez egyaránt használható.)


TÖPÖRTYŰKRÉM

30 dkg tepertőt darálj le húsdarálón 15 dkg (hámozott és kihűlt) héjában főtt krumplival, keverj hozzá 1 evőkanálnyi reszelt vöröshagymát, 1 evőkanálnyi mustárt, sót, borsot és egy kis pirospaprikát. A masszát alaposan dolgozd össze, és 2-3 órára tedd hűtőbe. (Különösen barna kenyereken érvényesül jól.)


SAJTOS TOJÁSKRÉM

Főzz keményre 2 tojást. Reszelj le 10 dkg márványsajtot, s azt keverd össze a tojások sárgájával, 8 dkg vajjal, 1 dl tejföllel, 1 evőkanálnyi reszelt vöröshagymával, 1 gerezd zúzott fokhagymával, egy-egy mokkáskanálnyi curryvel és őrölt fehérborssal, valamint kevés mustárral és sóval. Ha kész, reszeld a tetejére a keménytojások fehérjét.


PÖRKÖLTKRÉM

A pörköltet (a szaftjával együtt) daráld le. 5 evőkanálnyi pörkölthöz adj 5 dkg reszelt sajtot, 5 dkg vajat, 1 dl tejfölt, 1 teáskanálnyi ketchupöt, valamint kevés mustárt, törött borsot és sót. A masszát keverd habosra, s hűvös helyen pihentesd egy fél órát.


PADLIZSÁNKRÉM

Egy közepes padlizsánhoz végy két nagy vöröshagymát, három közepes paradicsomot, három gerezd fokhagymát és 0,5 dl olajat. A felkockázott vöröshagymát fonnyaszd meg a felhevített olajon, majd add hozzá a megtisztított és kis kockákra vágott padlizsánt, sózd, borsozd, törd bele a fokhagymát, majd fedő alatt lassú tűzön - olykor megkeverve - párold, míg a padlizsán meg nem puhul. Ha már a leve is elpárolgott, add hozzá a meghámozott és felkarikázott paradicsomot, s kevergetve, fedő nélkül süsd még néhány percig. Kapcsold ki alatta a tüzet, passzírozd pépesre a krémet, majd hagyd kihűlni. (Zárt edényben, hűtőszekrényben napokig eltartható.)


MAJONÉZES TÚRÓKRÉM

Törj át 20 dkg tehéntúrót, majd keverd krémesre 1 dl majonézzel 2 gerezd zúzott fokhagymával, kevés mustárral, sóval és őrölt fehérborssal.


FÜSTÖLTHÚSKRÉM

20 dkg főtt füstölt húshoz végy 10 dkg húsos füstölt szalonnát, s daráld le (ha kell, kétszer). A péphez keverj egy-egy evőkanálnyi tejfölt és ecetes tormát, valamint egy teáskanálnyi reszelt vöröshagymát. Ha kész, hűvös helyen hagyd pihenni legalább fél órát.


SZALONNÁS TÚRÓKRÉM

25 dkg juhtúróhoz végy 10 dkg füstölt szalonnát, 2 dl tejfölt, 1 kis fej vöröshagymát, 2 csokor snidlinget. A snidlinget vágd apróra, a hagymát reszeld le. A kicsire kockázott szalonna zsírját süsd ki, s szűrd le. A túróval keverd el a tejfölt, a szalonnakockákat, a hagymát és a snidlinget. Ízesítsd őrölt fehérborssal, s - ha kell - még egy kis sóval. Végül tedd hűtőbe legalább egy órára.


SAJTOS ALMAKRÉM

2 közepes almához végy 10 dkg márványsajtot, 7 dkg vajat, 2 evőkanálnyi tejfölt és egy fél citrom levét. A vajat keverd el a lereszelt sajttal és a tejföllel. A meghámozott almát reszeld le, locsold meg a citromlével, s ezt is add a vajhoz. Ízesítsd sóval, cukorral, keverd simára, majd fél órára hűtsd be. (Hosszabban nem érdemes eltartani.)


PÁLINKÁS SAJTKRÉM

20 dkg trappista sajthoz végy 5 dkg vajat és 3 cl cseresznyepálinkát. A sajtot reszeld le, s dolgozd össze a vajjal és a pálinkával. Ízesítsd sóval és törött borssal. Ha kész, hűvös helyen hagyd pihenni legalább fél órát.


TEJFÖLÖS TÚRÓKRÉM

25 dkg tehéntúróhoz végy 2 dl tejfölt és 1 csokor snidlinget. Az áttört túrót keverd össze a tejföllel és az apróra vágott snidlinggel. Ízesítsd sóval és fehérborssal. Ha kész, hűvös helyen hagyd pihenni legalább fél órát.


FOKHAGYMÁS-JOGHURTOS KENŐ

Hozzávalók: 40 dkg vajkrém, 4 evőkanál fehérjoghurt, 1 evőkanál reszelt sajt, 4 gerezd fokhagyma, só, törött bors, ételízesítő (Vegeta), 2 evőkanál durvára vágott dió. A vajkrémet a zúzott fokhagymával és a reszelt sajttal habosra keverjük, megsózzuk, megborsozzuk és Vegetával megízesítjük, majd alaposan összekeverjük, s kb. harminc percre hideg helyre tesszük. Péksüteményre vagy kenyérszeletekre kenve, durvára vágott dióval megszórva tálaljuk.


HAGYMÁS KENŐ

Hozzávalók: 20 dkg margarin, 2 evőkanál fehér joghurt, 2 evőkanál tartármártás, 30 dkg hagyma, só, törött bors, 2 kemény tojás, 1 evőkanál finomra vágott metélőhagyma (snidling). A margarint habosra keverjük a joghurttal meg a tartármártással, majd beletesszük a durvára reszelt hagymát, megsózzuk, megborsozzuk, és alaposan összekeverjük, s hideg helyre vagy hűtőszekrénybe tesszük. Kenyérszeletekre, péksüteményre vagy pirítósra kenve, tojáskarikákkal díszítve és finomra vágott metélőhagymával megszórva tálaljuk.


KARALÁBÉKRÉM TÚRÓVAL

Hozzávalók: 20 dkg tehéntúró, 10 dkg vajkrém, 2 evőkanál fehér joghurt, 2 evőkanál tartármártás, 3 zsenge karalábé vagy 15 dkg óriás karalábé, 1 evőkanál finomra vágott metélőhagyma vagy zöldpetrezselyem, só. A túrót villával szétnyomkodjuk, és a vajkrémmel meg a tartármártással és a joghurttal habosra keverjük, majd belekeverjük a durvára reszelt karalábét és a finomra vágott metélőhagymát. Megsózzuk, s az egészet alaposan összekeverjük. Fogyasztás előtt legalább 30 percre hideg helyre tesszük.


MÉZES SÁRGARÉPAKRÉM

Hozzávalók: 30 dkg margarin, 2 evőkanál csemegetejföl, 1 evőkanál méz, 3 szál sárgarépa, 2 db alma, 1 evőkanál áztatott mazsola, 1 evőkanál citromlé. A margarint a tejföllel és a mézzel habosra keverjük. Fokozatosan hozzákeverjük a finomra reszelt sárgarépát, a lehámozott reszelt almát és a megáztatott, apróra vágott mazsolát, majd a citromlevet, s az egészet alaposan összekeverjük. Legalább 30 percre hideg helyre, hűtőszekrénybe tesszük. Kenyérszeletekre vagy péksüteményre kenve kínáljuk.


PÓRÉHAGYMÁS KENŐ

Hozzávalók: 30 dkg margarin, 3 evőkanál fehér joghurt, 20 dkg póréhagyma, Vegeta, pirospaprika. A margarint habosra keverjük a joghurttal, majd beletesszük az apróra vagdalt póréhagymát, ízlés szerint megszórjuk Vegetával és pirospaprikával. Az egészet alaposan összekeverjük, s legalább 30 percre hideg helyre vagy hűtőszekrénybe tesszük. Kenyérszeletekre vagy péksüteményre kenve kínáljuk.


TOJÁSRÁNTOTTA RETEKKEL

Hozzávalók: 1 fej hagyma, olaj, 2 köteg retek, 4 tojás, Vegeta, só, 1 evőkanál finomra vágott zöldpetrezselyem, 2 paradicsom. Felhevített olajon az apróra vágott hagymát megfuttatjuk, hozzákeverjük a szintén apróra vágott vagy durvára reszelt retket, és állandóan kevergetve rövid ideig pirítjuk. Végül ráöntjük a Vegetával és sóval megízesített, felvert tojást, s kevergetve addig sütjük, amíg a tojás meg nem keményedik. Finomra vágott zöldpetrezselyemmel és paradicsomkarikákkal díszítve tálaljuk.


TÚRÓKRÉM PÓRÉHAGYMÁVAL

Hozzávalók: 25 dkg tehéntúró, 5 dkg vajkrém, 2 evőkanál fehér joghurt, 4 evőkanál ízesített majonéz, 10 dkg póréhagyma, só, 1 kiskanál Vegeta, 2 kemény tojás. A túrót szétnyomkodjuk, és a vajkrémmel meg a joghurttal és az ízesített majonézzel habosra keverjük, majd beletesszük az apróra vágott póréhagymát, ízlés szerint megsózzuk és megszórjuk Vegetával. Az egészet alaposan összekeverjük, s hideg helyre vagy hűtőszekrénybe tesszük. Pirított szendvicskenyér-szeletekre kenve, tojáskarikákkal díszítve kínáljuk.


ZELLERKRÉM JOGHURTTAL

Hozzávalók: 30 dkg zellergumó, citromlé, 3 evőkanál ízesített majonéz vagy tartármártás, 3 evőkanál fehér joghurt, 10 dkg rokfort, só, törött bors, 1 evőkanál finomra vágott metélőhagyma (snidling), vagy zöldpetrezselyem. A zellert megtisztítjuk, megmossuk, és finomra reszeljük, és megcsepegtetjük citromlével, hozzákeverjük az ízesített majonézt vagy a tartármártást és a joghurtot. A rokfortot durvára reszeljük, ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk, és alaposan összekeverjük a zellerrel. Végül belekeverjük a finomra vágott metélőhagymát vagy a zöldpetrezselymet, de lehet mindkettőt is. Kenyérszeletekre, péksüteményre vagy pirítósra kenve tálaljuk.





Weblap látogatottság számláló:

Mai: 122
Tegnapi: 69
Heti: 480
Havi: 1 526
Össz.: 663 480

Látogatottság növelés
Oldal: Melegszendvicsek és szendvicskrémek
Finom falatok- sültek-levesek-lángos-tészták- édességek-pecsennyék-mártások - © 2008 - 2018 - izvarazs.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: éretlen dinnye felhasználása - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »