Almás krémsajt
Hozzávalók: 20 dkg krémsajt 2-3 evőkanál kefír 10 dkg reszelt alma 2 kávéskanál búzacsíra Az anyagokat kimérjük és kanállal jól összekeverjük vagy összeturmixoljuk. Kiválóan kenhető és ízletes. Kenhetjük a gyermek kenyerére, zsömléjére, esetleg kiflijére.
Burgonyás szendvics
Hozzávalók: 2 közepes nagyságú burgonya, 5 dkg vaj (vagy margarin), 1 tojás, 4 evokanál tej, 5 dkg reszelt sajt (bármilyen fajta jó), 1 púpozott mokkáskanál só, 1 csapott mokkáskanál orölt szerecsendióvirág, 1 gerezd fokhagyma, 1 késhegynyi törött fehér bors, 12 szelet szendvicsnek való kenyér. A burgonyát héjában megfozzük. (Maradék fott burgonyával is készítheto.) Meghámozzuk, és/vagy villával összetörjük, vagy megreszeljük (hideg burgonyát csak reszelni lehet.) A tojást kissé felverjük a tejjel, és a reszelt sajt felét, valamint a tojásos tejet összekeverjük a burgonyával. A masszát sóval, borssal, szerecsendióvirággal megízesítjük, és a tisztított, zúzott fokhagymát is hozzáadjuk. Ezután hozzákeverjük az olvasztott, de már kihult vajat. A szendvicskenyereket a sütoben, sütolapon (vagy grillsütoben) mindkét oldalán megpirítjuk. Jó vastagon rákenjük a burgonyás krémet, majd a sütobe téve néhány percig pirítjuk. Végül rászórjuk a megmaradt reszelt sajtot, és már csak annyi idore toljuk vissza a sütobe, amennyi ido alatt a sajt éppen csak ráolvad, de még nem sül. (Az égett, barnára sült sajt keseruvé válhat!) Maradék burgonyapürébol is el lehet készíteni, akkor azonban ne adjunk hozzá tejet, és csak a fele vajjal keverjük össze.
Vendégváró falatok
Hozzávalók: 8 szelet különféle kenyér, 4 dkg vaj, 10 dkg rák vagy füstölt lazac, 10 dkg gorgonzola vagy másféle sajt, 20 dkg szalámi, sonka, felvágott, friss fűszernövények, szőlő, majonéz, remuládmártás, cseresznye, kaviár és tejszínes torma, retek ,paradicsom Vajazzuk meg a kenyeret, és vágjuk kis darabokra, vagy szúrjunk ki belőle karikákat. Ezután tetszés szerint készítsük el őket és tálaljuk.pl.: rozskenyér rákkal, majonézzel és durván őrőlt borssal,- fehérkenyér májkrémmel, amelyet tejszínnel és konyakkal ízesíthetünk, és fél cseresznyével díszítettünk. Fehér szendvicskenyér lazaccal és kaporral,-barnakenyér sonkatekercsel és remuládmártással,-rozskenyér bélszíntekercsel, tejszínes tormával és petrezselyemmel,-félbarna kenyér kaviárral és citromszelettel,- fehérkenyér gorgonzolából és vajból egyenlő aranyban kevert krémmel, szőlőszemmel díszítve. Hideg pezsgő, könnyű fehérbor, sör vagy egy koktél.
Gyümölcsös túrókrém
Hozzávalók: 20 dkg tehéntúró, 20 dkg tetszés szerinti befott (pl. oszibarack, sárgabarack, meggy stb.), 2 dl tejszín,ízlés szerint porcukor vagy méz, 1 késhegynyi só, 2 kocka csokoládé. A befottet lecsöpögtetjük, majd - ha szükséges - kimagozzuk, és nagyon apróra összevágjuk. A tehéntúrót fél dl folyékony tejszínnel és egy-két evokanál befottlével kikeverjük, majd a sóval és annyi cukorral vagy mézzel ízesítjük, hogy csak kellemesen pikáns legyen, de ne túl édes. (Könnyen és pillanatok alatt kikeverheto a krém, ha turmixgép poharába egyszerre beletesszük a túrót, a tejszínt és a cukrot, sót, valamint a befottlevet.) Ezután hozzáadjuk a darabokra vágott gyümölcsöt, és kehelypoharakba vagy kisebb kompótostálkákba osztjuk. Jól behutjük. Közvetlenül fogyasztás elott a megmaradt tejszínhabot jó keményre felverjük (cukor nélkül), és feldíszítjük vele a túrókrém tetejét. Egy-egy szem gyümölccsel és a közben megreszelt csokoládéval, valamint tetszés szerint ostyával is díszíthetjük.(Ha nem fogyasztjuk el rögtön a tejszínhabbal díszített krémet, akkor egy teáskanálnyi, fél dl tejben feloldott zselatinnal vagy habfixálóval "keményítsük" meg a tejszínhabot, így akár másnap is szépen megáll a krém tetején.)
Halpástétom
Hozzávalók: 1 doboz olajos szardínia, 1 csokor zöldhagyma, l evőkanál vaj vagy margarin, 2 evőkanál darált dió, l evőkanál paradicsom püré, kevés só. A szardínia olajos levét leöntjük, a halat villával összetörjük. A zöldhagymát apróra vágjuk és a vajon megpároljuk. Levesszük a tűzről, összekeverjük a hallal, a dióval, a paradicsom pürével, és ízlés szerint sózzuk.
Mandulás túrókrém
Hozzávalók: 25 dkg tehéntúró 10 dkg alma 3 dkg őrölt mandula 2-3 evőkanál tejföl csipet szerecsendió A 25 dkg tehéntúrót villával jól összetörjük, majd jól elkeverjük 10 dkg reszelt almával, 3 dkg őrölt mandulával, csipet szerecsendióval és 2-3 evőkanál tejföllel. Elkészítésében gyermekeink is részt vehetnek.
Melegszendvicskrém
Hozzávalók: 50 dkg párizsi 5 dkg vaj vagy margarin 3-4 db kemény tojás 2-3 dl tejföl 5 dkg reszelt sajt mustár, só, bors, Piros Arany ízlés szerint A párizsit lereszeljük, a kemény tojásokat meghámozzuk és apró kockákra vágjuk, és az összes hozzávalót jól összekeverjük, úgy, hogy egyenletes massza kerekedjen belôle. A tejföl mennyiségével tudjuk szabályozni a sűrűségét (ne legyen túl híg), ezért annak egy részét célszerű a végére hagyni. A kész masszát kenyerekre kenjük, reszelt sajttal megszórjuk, és sütôben vagy szendvicsmékerben megsütjük. (Utóbbi esetben persze csukott szendvicset kell csinálni! Én a hagyományos megoldás híve vagyok.) Nagyon finom!!!
Pikáns szendvicstorta
Hozzávalók: 14 dkg lágy vaj, 4 evőkanál majonéz, 1 evőkanál kissé csípős mustár, néhány csepp worcesterszósz, 15 dkg füstölt tarja, 15 dkg főtt sonka, 2 csemegeuborka, 3 paradicsom, 4 evőkanál apróra vágott snidling, só és bors, 0,5 kg fehér szendvicskenyér, 20 dkg krémsajt, 30 dkg szétmorzsolt tehéntúró, 5 dkg zsemlemorzsa A vajat habosra keverjük, a majonézt, mustárt és a worcesterszószt egymás után hozzákeverjük. A húst az uborkát és a két paradicsomot apróra vágjuk. A vajkrémet három részre osztjuk. Az elsőt a tarjával és a snidlinggel, a másodikat a sonkával és borssal, a harmadikat a zöldségekkel keverjük össze. Ízlés szerint sózzuk. A kenyér héját levágjuk, s a belét vizszintesen 4 lapra vágjuk, a háromféle krémmel megkenjük, egymásra rakjuk és összenyomjuk. A krémsajtot a túróval krémesre keverjük, sóval, borssal ízesítjük, és a kenyeret körös-körül bekenjük vele, majd jól lehűtjük. A kész torta oldalait meghintjük zsemlemorzsával, a tetejét paradicsomszeletekkel díszítjük. Kínáljunk hozzá zöldségeket, például friss uborkát vagy hónaposretket. A poharakba sherry kerülhet aperitívnek.
Rakott pirítós kenyérszelet
Hozzávalók: 10 szelet pesti kenyér, 8 dkg vaj, 8 dkg sajt, 15 dkg sonka, 20 dkg angolos hátszín, 20 dkg paradicsom, 10 dkg zöldpaprika, 1/2 csomó retek 5 gramm só A kenyeret vajban vagy szárazon megpirítjuk. Amennyiben a kenyeret szárazon pirítottuk, megvajazzuk. A kenyérszeletre helyezzük a jelleget adó anyagot, a sajtot, a sonkát, az angolos hátszínt, felváltva szeletelt paradicsommal, zöldpaprikával vagy piros retekkel. A rakott pirítos kenyérszelet jellenzője, hogy a jelleget adó anyag mellé gazdagon helyezünk a zöldségfélékből is.
Sajtfalatkák
Hozzávalók: 2,5 dkg camambert sajt, 6 dkg lágy vaj, 4 evőkanál tejszín, 8 szelet barnakenyér, 1 csomag retek, petrezselyem, 3 dkg dióbél, olajbogyó ízlés szerint A camambert egy deszkán villával péppé nyomjuk össze. Tálba tesszük, majd a vajjal és a tejszínnel alaposan összekeverjük. A kenyér héját levágjuk, és kerek vagy szögletes darabokra szeljük. A sajtkrémmel megkenjük, és két-két darabot egymásra helyezünk. A falatkákat hónapos retekkel és petrezselyemmel díszítjük. Tetszés szerint megszórhatjuk durvára darált dióval, vagy adhatunk hozzá olajbogyót. Mindenféle ital illik hozzá, valamint friss gyümölcs, pl. szőlő, körte és ananász.
Szabó úr kendvenc vacsorája
Hozzávalók: vágott zsemle 2 db csirkemellfilé 1 db édes mustár, hagyma, sárgarépa, bors, vaj, majonéz, szerecsendió A zsemléket kettészeljük, és belső felüket grillen barnára pirítjuk. A csirkemellből két vastag szeletet formázunk, alaposan megszórjuk szerecsendióval, és forró vajban ropogós pirosra sütjük. A zsemlék alját megkenjük mustárral, megszórjuk reszelt hagymával és sárgarépával, ráfektetjük a húsokat, megborsozzuk, és végül ízlés szerint majonézzel ízesítjük. A szendvicseket kicsit összenyomjuk, majd kettészeljük, és banánturmixszal tálaljuk.
Szilveszteri sajttorta
Hozzávalók: 1 nagy kerek rozskenyér, 5 dkg reszelt rokfort, 10 dkg tejszínkrémsajt, 10 dkg körözött, 10 dkg paprikás szalámi, 15 dkg vaj vagy margarin, 10 dkg reszelt trappista sajt, 5 dkg darált dió, 1 dl suru tejföl, 2 csokor snidling, 2 gerezd fokhagyma, só, törött bors, currypor, piros fuszerpaprika ízlés szerint. A reszelt rokfortot 5 dkg vajjal, 1 teáskanál tejföllel, csipetnyi sóval, borssal és 1 gerezd összezúzott fokhagymával habosra keverjük. A krémsajtot a dióval összekeverjük. A körözöttet pirospaprikával és a snidling felével kikeverjük. A szalámi felét nagyon apróra vágjuk, és 5 dkg vajjal meg 1 teáskanál tejföllel ugyancsak kikeverjük. Végül a megmaradt vajat a reszelt sajt felével, 1 kanál tejföllel, a curryporral, törött borssal és az összezúzott fokhagymával habosra keverjük. A kenyeret nagyon éles késsel 5 lapba vágjuk. Az alsó lapot alufóliára fektetjük, és megkenjük a rokfortkrémmel, majd ráborítjuk a második lapot. Erre körözöttet kenünk. A harmadik lapot a szalámis vajjal, a negyediket a diós krémsajttal, az ötödiket pedig a currys sajtkrémmel kenjük meg. A megmaradt kenyérbol egy szeletet levágunk, és apróra morzsoljuk. Ezt a morzsalékot rászórjuk a currys krémmel bekent torta oldalára. Tetejét kirakjuk a megmaradt szalámiból csavart kis tölcsérekkel, és meghintjük a finomra metélt snidlinggel meg a reszelt sajttal. Hutoszekrényben legalább 2 napig dermesztjük. Tortacikkekre szeletelve tálaljuk.
Tom burger mikróban.
Hozzávalók: 3 db zsemle 3 szelet sajt 3 szelet bacon szalonna 3 kávéskanál pizza szósz vaj A zsemléket félbevágjuk,megkenjük vajjal.Ráhelyezzük a szalonna szeleteket,erre rakjuk a pizza szószt,majd ráhelyezzük a sajtot,ráboritjuk a megkent felső részét.Porcelán vagy tűzálló tányérra helyezzük és 3.5 percig 650W-os mikróbam sütjük.
Töltött kenyérszeletek
Hozzávalók (4 személyre): 800g szögletes kenyér, 5 tojás, 1 gyöngyhagyma, 200g cukkini, 80g füstölt lazac (konzerv), néhány dióbél, metélohagyma, tárkony, 3 szelet fondü sajt, 1 dl tej, vaj, tejszín, só, bors. 4 vastag szelet kenyeret vágunk. A belüket egy kissé kivájjuk, az üreget olvasztott vajjal bekenjük. 180 fokra felmelegített sütoben 4-5 percig elosütjük a kenyérszeleteket. Az apróra vágott hagymát 40g vajon megfonnyasztjuk, rádobjuk a megtisztított, kockákra vágott cukkinit, 5 percig pároljuk, sózzuk, borsozzuk, majd egészen kicsire mérsékeljük a tüzet. Felütjük a tojásokat, összekeverjük a tejjel, 1 kanál apróra vágott hagymával, a reszelt sajttal, ráöntjük a cukkinire, és folytonos keverés mellett addig sütjük, amíg a tojás megszilárdul. Lehúzzuk a tuzrol, és hozzákeverünk 2 kanál tejszínt, a kockákra vágott lazacot, a durvára vágott diót és egy csipet tárkonyt. A kenyérszeletekbe töltjük, és tálaljuk.
Zelleres tojaskrem
Hozzávalók: 4 db fott tojas 2 db szarzeller 2 ek majonez 2 ek tejfel so, bors, citromle, mustar A majonezt osszekeverjuk a tejfellel, soval, borssal, egy par csepp citromlevel es egy fel kk. mustarral. Felkockazzuk a zellerszarat es a tojast es az egeszet osszekeverjuk. Piritosra kenve talaljuk.
Töltött franciakenyér
Hozzávalók: 2 db tojás 20 dkg ementáli sajt 15 dkg főtt sonka 1 db csemege uborka 1 ek kapribogyó 10 dkg lágy vaj 20 dkg krémsajt 1 teáskanál fehérbors 1 teáskanál mustár 1 bagett A tojást tíz percig főzzük, lehűtjük, hidegen megtisztítjuk, és kockára vágjuk. Lereszeljük a sajtot, a sonkát és az uborkát apró kockákra vágjuk, a kapribogyót finomra aprítjuk. A vajat a krémsajttal és a fűszerekkel habosra keverjük, mustárral ízesítjük. A krémet összekeverjük a felaprított hozzávalókkal. Hosszában kettévágjuk a bagettet, megtöltjük és összecsukjuk. Hűtjük vagy alufóliába csavarva sütjük. Vastag szeletekben tálaljuk. A megtöltött kenyeret tegyük egy órára hűtőbe, és csak ezután szeleteljük. Ha sütőbe tesszük, akkor még melegen vágjuk fel, és azonnal tálaljuk. Próbálja ki , Önnek melyik ízlik jobban. Vegyes saláta, pl. fejes saláta, hagyma- és paprikakarikákkal, szójaszószban megforgatva, hideg sör (akár alkoholmentes) illik hozzá.
Tojáskrém
Hozzávalók: 4 db tojás 5 dkg margarin 1-2 evőkanál tejföl vagy kefír mustár, vöröshagyma, petrezselyemzöld, bazsalikom, só ízlés szerint A tojásokat keményre főzzök, majd lereszeljük és jól kikeverjük a többi anyaggal. Ha elég sima és krémszerű, akkor a kenyérre kenve egy szelet felvágottal vagy szalámival germekeink kedves étele lehet.
Szendvicstorta
Hozzávalók: 0,5 kg házikenyér, 8 dkg vaj, 10 dkg libamájkrém, 20 dkg sonkakrém, 10 dkg tojáskrém, 10 dkg körözött 10 dkg marhanyelv Kör alakú, szikkadt kenyér héját lefaragjuk, a belét torta alakúra vágjuk, majd éles késsel kb. 0,5 cm vastag szeletekre vágjuk. A szeleteket megvajazzuk. Jóízű libamájkrémet, körözöttet, sonkakrémet, tojáskrémet készítünk, amellyel egyenletesen rétegezzük a megvajazott kenyérszeleteket. A torta alakúra összerakott kenyeret lepréseljük, majd oldalát és tetejét vajjal bekenjük. Ezután oldalát és tetejét meghintjük finomra vágott füstölt marhanyelvvel, majd hűtőszekrénybe dermesztjük. A szendvicstortát a tortákohoz hasonlóan meleg vízbe mártott késsel daraboljuk. Csillagcsővel ellátott habzsákba sonkakrémet töltünk. A szendvicstortacikkekre habzsákból kis rózsákat fecskendezünk, amelyre főtt tojásfehérje-szeletekből vágott vagy kiszurt motívumokat helyezünk.
Sajtos pirítós zöld fűszerekkel
Hozzávalók: 4 szelet félbarna vagy fehér kenyér 1 gerezd fokhagyma 1 csomag petrezselyem, 1 zsemle (egy napos), 4 evőkanál tejszín, 2 dkg vaj, 13 dkg főtt sonka, 13 dkg gouda sajt A kenyeret tegyük a kenyérpirítóba, pirítsuk meg, és hagyjuk kihülni. Hámozzuk meg a fokhagymát, ha van zöld hajtás a közepén, akkor azt távolítsuk el. A petrezselymet és a zsemlét vágjuk fel nagy darabokra. Mindkettőt a fokhagymával együtt turmixoljuk össze. Keverjük hozzá a tejszínt, és ízesítsük fűszeres illetve zelleres sóval.Vajazzuk meg a kenyereket, és mindegyikre tegyünk egy szelet sonkát és sajtot. Az előzőleg elkészített masszával teljesen fedjük be a szeletet. A pirítóst rakjuk a sütőbe egy sütőlemez feletti rostélyra, majd addig süssük, amíg a zsemlemorzsa világosbarnára nem pirul. A száraz, egynapos zsemlét fagyasszuk le hozzá. Sárgarépa saláta illik hozzá, amihez készítsünk öntetet személyenként 1/3 joghurtból, tejszínből és majonézből, mézzel és citromlével ízesítve.
Riburger mikróban.
Hozzávalók: 3 db zsemle 3 szelet sajt 12 szelet téliszalámi 3 kávéskanál pizza szósz vaj A zsemléket félbevágjuk megkenjük vajjal,ráhelyezünk mindegyikre 4-4 szelet szalámit,erre rakunk 1-1 kávéskanál pizza szószt,rárakjuk a szelet sajtokat,ráboritjuk a zsemle felső részét.Porcelán vagy tűzálló tányérra helyezzük és 650W-os mikróban 3.5 percig sütjük.
Piros krémsajt
Hozzávalók: 10 dkg krémsajt, 5 dkg vaj, 2 evőkanál paradicsompüré, 1/4 fej vöröshagyma, só, bors, kevés mustár A krémsajtot összekeverjük a vajjal, paradicsompürével, 1/4 fej reszelt vöröshagymával, sóval , borssal és egy mokkáskanálnyi mustárral.
Párizsikrém
Hozzávalók: 20 dkg párizsi 5 dkg margarin 1-2 evőkanál kefír 1 teáskanál vöröshagyma petrezselyemzöld, mustár, ecetes uborka, sonka A 20 dkg finomra vágott párizsit összedolgozunk 5 dkg habosra kevert margarinnal, 1-2 evőkanál kefírrel, egy kávéskanál vöröshagymával, ízlés szerint mustárral, petrezselyemzölddel. Ízesíthetjük 10 dkg apró kockára vágott ecetes uborkával is. Darált sonkából, maradék sült vagy főtt húsból hasonlóan készülhet szendvicskrém.
Melegen szendvics, hidegen saláta
Hozzávalók: 30 dkg párizsi, egyben 1 kisebb szál lángolt kolbász (parasztkolbász is jó) 2db közepes alma 2-3 uborka (savanyú, kovászos vagy csemege) 3 db gomba 1 db vöröshagyma 20 dkg reszelt trappista sajt tejföl majonéz só, bors, porcukor, mustár 1x1 cm-es kockákra vágjuk a párizsit, kolbászt, almát, uborkát, gombát. A lángolt kolbászt egy kicsit nehéz vágni, de valahogy cincáljuk szét. A hagymát apró kockára vagdaljuk. Összekeverjük az egészet a hozzáadott reszelt sajttal. Tejfölből, majonézből tartármártást készítünk. Ízesítjük sóval, borssal, porcukorral és mustárral. A kész tartármártást ráöntjük az előzőleg összevágottakra. Annyi mártás kell, hogy a massza ne folyjon, de ne legyen száraz se, és kenhető legyen. A kenyérszeletek megkenjük, és grillsütőben, vagy forró sütőben megsütjük. Csak addig, amíg kicsit megpirul a teteje. Különleges íze van! Ha valaki nem szereti a melegszendvicset, úgy eheti sütés nélkül is. Nagyon jó vendégváró, előző nap is elkészíthetünk egy nagy adagot, és amikor enni akarunk, akkor csak sütni kell.
Löncshúskrém
Hozzávalók: 5 dkg löncshúskrém, 10 dkg ráma, kevés mustár, A löncshúst , rámat, mustárt habosra keverjük robotgéppel.
Halkrém
Hozzávalók: 5 dkg olajoshal, 10 dkg ráma, kevés citromlé Az olajoshalat, rámat, mokkáskanálnyi citromlével habosra keverjük .
Göngyölt virsli
Hozzávalók: 4 fő részére 8 virsli 8 szelet felvágott(akkora hogy be lehessen vele tekerni egy virslit) majonéz, ketchup, mustár, pirosarany, sajt (trappista v. edámi) A virsliket megfözzük, aztán mindegyiket bevágjuk hosszában, annyira, hogy egy kis reszelt sajttal és ketchuppal v. majonézzel (ízlés szerint)megtölthessük. A vékonyra szeletelt felvágottak egyik oldalát bekenjük majonézzel (v. valamivel, ízlés szerint). Minden virslit begöngyölünk egy-egy bekent felvágottal, fogvájóval átszúrkáljuk és így rögzítjük, hogy ne tekeredjen ki. Mikrohullámú sütőben v. sütőben, addig sütjük, amíg a felvágott sötétbarnára nem sül. Jó étvágyat hozzá!
Csukott szendvicsek
Hozzávalók: 4 zsemle, 10 dkg krémsajt, 2 tojás, 2 dl tej, 3-4 evokanál liszt, 2 evokanál reszelt sajt, 1 kis fej vöröshagyma, só, törött bors, olaj a sütéshez. A zsemléket keresztben (lapjában) vékony szeletekre vágjuk. Egy tojást a krémsajttal kikeverünk, majd hozzáadjuk a megtisztított és lereszelt, vagy nagyon finomra vágott vöröshagymát. Kevés törött borssal meghintjük. A sajtos krémet a zsemleszeletekre kenjük, és egy-egy krémes szeletet összeragasztunk, illetve összenyomjuk. A megmaradt krémet és a tojást a tejjel jól elhabarjuk, és megsózzuk. A zsemleszelet párokat eloször lisztben, majd a tejes keverékben megmártjuk, és bo, forró szendvicseket azonnal meghintjük a reszelt sajttal. Ha a sajt ráolvadt, nyomban kínáljuk. (Elore is el lehet készíteni a szendvicseket. Ilyenkor tálalás elott hintsük meg sajttal, és elomelegített sütoben, grillsütoben vagy mikrohullámú készülékben forrósítsuk át, amíg a sajt elolvad a tetején.) Olcsó és ízletes vacsora, de kínálható sör, bor, tea mellé vendégeknek is. (A krémsajtot a vöröshagymán kívül ízesíthetjük még zúzott fokhagymával, köménymaggal, kaporral, pirospaprikával, de mindig csak egyfélével.)
Amerikai rakott kenyér
Hozzávalók: 10 szelet pesti kenyér, 8 dkg vaj, 1 db fejes saláta, 15 dkg sonka, 10 dkg sajt, 10 dkg majonéz A kenyeret kb 0,5 cm vastag szeletekre vágjük. Szélet levágjuk, majd megvajazzuk. A kenyérszeletre friss salátalevet, szeletelt sajtot helyezünk. Egy kevés majonézt kenünk rá, majd kenyérszelettel borítjuk. Müanyag fogvájóval átszúrjuk. Átlósan kettévágjuk. Így két darab háromszögletű rakott kenyeret kapunk. A rakott kenyér készíthető még jércehússal, angolos hátszínnel. Ízesíthető még ketchuppal, worcester-mártással, mustárral.