Finom falatok- sültek-levesek-lángos-tészták- édességek-pecsennyék-mártások

Hazai-külföldi ízek-különlegességek ínyenceknek

Beigli /kakaós és gesztenyés töltelékkel/

Hozzávalók :  A tésztához 50 dkg liszt 25 dkg vaj vagy margarin vagy sütőmargarin 2 dkg élesztő 1 dl tej 1 ek. porcukor 3 tojás 1.5 dl tejföl (ha szükséges) csipet só A kakaós töltelékhez 25 dkg Rama margarin 1 cs vaníliás cukor 5 ek kakaópor 20 dkg cukor A gesztenyés töltelékhez 25 dkg gesztenyemassza (fagyasztott) 3 ek. rum 5 dkg vaj vagy sütőmargarin 1 púpozott ek. kakaópor 10 dkg porcukor 1-1.5 dl tej szükség szerint Elkészítés A tészta: az élesztőt belemorzsolom a kicsit meglangyosított, megcukrozott tejbe, és felfuttatom. A lisztet összemorzsolom a vajjal vagy margarinnal vagy sütőmargarinnal, kis mélyedést készítek a közepébe, beleöntöm a felfutott élesztőt, beleütöm a tojásokat, a pici sót, és alaposan összedolgozom. Ha szükséges teszek hozzá tejfölt, (nekem nem volt rá szükségem csak egy evőkanálnyira). A tésztát 2 nagy, vagy 4 kicsi cipóra osztom. Én 2 felé osztottam, és így 1 kakaós és 1 gesztenyés lett belőle. Legalább fél órát pihentem a tésztát a hűtőben. A cipókat 5 mm vékonyra nyújtom, majd a kész töltelékeket belekenem. Ne túl szorosan tekerjük fel úgy, hogy előbb a két szélét felhajtjuk 1-2 cm-re vissza. Megkentem tojássárgával, majd visszatettem a hűtőbe fél órára. Addigra a sárgája kiszárad foltokban és a következő réteg bekenésénél is foltos marad. Ettől lesz márványos a teteje. Sütés előtt még egyszer átkentem, de most már egész tojással. 175 fokos sütőben sütöttem és kb 50-60 perc alatt készre sült. Általában ha a teteje már elkezd barnulni és sötétedni, jó szokott lenni a közepe is. A 4 kisebb rúd kevesebb idő alatt sül meg, annak elég 30-40 perc is. A kakaós töltelék és a gesztenyés töltelék hozzávalóit is simán összekeverem 1-1 lábasban.


Tejfölös keksztorta

Hozzávalók elkészítés:-  gyümölcs 1 csomag vaníliás cukor 5 evőkanál cukor 3 nagy pohár tejföl 25-30 dkg keksz (kb) tortazselé Elkészítés A tejfölbe belekeverjük a cukrot és a vaníliás cukrot. Egy tortaformába lerakjuk a keksz egyharmadát, ráterítjük a tejföl harmadát, megrakjuk gyümölccsel, és még kétszer ugyanígy járunk el. Tetejére tortazselét készítünk. Hűtőbe tesszük, hogy a kekszek megpuhuljanak (kb. 6 óra)


Sajtos-sós rúd

HOZZÁLÓK: só 25 dkg liszt 25 dkg margarin 40 dkg zsíros sajt tojás a megkenéséhez Elkészítés 40 dkg zsíros sajtot lereszelünk.25 dkg hideg margarint feldarabolunk. A gyúródeszkára borítunk 25 dkg lisztet. Köré szórjuk a margarint. Alaposan megsózzuk. Elkezdjük összemorzsolni a margarint a liszttel. Szép lassan elkezd összeállni. Ekkor hozzáadunk 25 dkg reszelt sajtot, és gyorsan finom tésztát gyúrunk a hozzávalókból. Egy zacsiba és kb. 1 órára a hűtőbe tesszük, kicsit hűlni. Ha lejárt az idő, kivesszük a hűtőből és a zacsiból. Lisztezett gyúródeszkán vékonyra kb. 3-5 mm-esre kinyújtjuk. Az egészet megkenjük felvert tojással, hogy szép színe legyen, és megszórjuk a maradék reszelt sajttal. Utána derelyevágóval vékony szeleteket vágunk a tésztából. Előmelegített sütőben kb. 200-220 fokon úgy 10-15 perc alatt szép pirosra sütjük. Könnyű, gyors, illatos, finom, egyszerűen elkészíthető.


Almáskenyér

Hozzávalók : saját 5-6 db alma 30 dkg liszt 2 db tojás 20 dkg porcukor 6-7 ek. olvasztott zsír vagy sütőmargarin 1 cs. van.cukor 1 cs sütőpor 1-2 kk. őrölt fahéj Elkészítés Az almákat hámozás után nagy lyukú reszelőn lereszelem, a tojásokat a cukorral kikeverem. Beleteszem a kinyomkodott almareszeléket, a fahéjat, a sütőport, a van. cukrot és a lisztet. Sütőpapírral kibélelt tepsibe simítom. Ha kisült, akár kettévágva, megkenhetjük akármilyen lekvárral, krémmel, ki hogy szereti. Én most csak tea, tej, kávé mellé "pucéron" hagytam


Rigó Jancsi

Hozzávalók A töltéshez 10 dkg csokoládé a díszítéshez étolaj 10 dkg csokoládé 0,5 l tejszín Tésztához 3 ek. étolaj 5 ek. víz 2 ek. kakaópor 1 cs. sütőpor 1 cs. vaníliás cukor 20 dkg cukor 16 dkg liszt 5 db tojás Elkészítés A piskótának előkészítjük a tepsit. Kizsírozzuk vagy kisütőmargarinozzuk, lisztezzük, vagy sütőpapírral béleljük ki, hogy ne ragadjon majd le a piskótánk. A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgákat a cukor egyharmad részével, a vaníliás cukorral, vízzel és az olajjal habosra keverjük. A lisztet összeszitáljuk a kakaóporral, és a sütőporral. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a kristálycukor egy részét, és még pár percig verjük. A tojásfehérje habot lazán elkezdjük hozzákeverni a tojássárgához, és közben a lisztet is szitáljuk hozzá. Simára keverjük úgy, hogy közben ne essen nagyon össze a hab. A kész tésztát a tepsiben egyenletesen szétterítjük, majd előmelegített sütőben 150 C°-on kb. 15-20 percig sütjük. A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk egy kevés étolajjal. A kisült piskótát elfelezzük, és a felső lapot áthúzzuk csokoládéval. A lehűtött tejszínhabot kemény habbá verjük, és kivesszük az 1/3 részét. A maradékot a felolvasztott csokoládéval ízesítjük be. Az alsó lapon egyenletesen elsimítjuk a csokoládés tejszínhabot, majd a fehér tejszínhabot. A felső lapot előzőleg egyenlő méretűre felvágjuk, és így helyezzük a tejszínhabra. Ezután szeleteljük, és tálaljuk


BORBARÁT PEREC

50 dkg finomliszt 6 dkg sütőmargarin 2 dkg élesztő kevés cukor kb 1 kk só 2,5 dl langyos házi tej Kenéshez: 1 házi tyúktojás 1 kk kalocsai édesnemes paprika Sós mázhoz: fél tk só 1 púpos ek finomliszt 0,2 dl víz elkészítés Egy lábasba vizet töltünk, és felforraljuk. A finomlisztet tálba szitáljuk, a szobahőmérsékletű margarint hozzáadjuk, az élesztőt rámorzsoljuk, sóval és cukorral ízesítjük, majd a langyos vízzel 5-6 perc alatt bedagasztjuk. Akkor jó, ha elválik a tál falától, és egy kicsit kemény tészta lesz belőle. Fél órát kelesztjük szobahőmérsékleten. A sütőt 200 °C fokon előmelegítjük. A tésztát lisztezett gyúródeszkán hosszúkásra sodorjuk, addig formázzuk, amíg a kézről leválik, majd 6 részre vágjuk. Egyenként ceruza vastagságúra, kb. 40 cm hosszúra hengergetjük, majd a két végét befelé hajlítva, perecet formálunk belőle. A tészták találkozásánál egy kicsit összenyomjuk. Ha forr a víz ( ne zubogjon), megsózzuk, majd a pereceket 3-4 percig főzzük benne, de egyszerre csak annyit, hogy megfordíthassuk, és legyen helyük kiterjeszkedni is. Ha kész, szűrőlapáttal kivesszük, szikkasztjuk. Majd étolajjal megkent tepsire szedjük. A tepsiben az édesnemes paprikával felvert tojással lekenjük, majd forró sütőben (200 °C, légkeveréses sütőben 190 °C) 15-20 percig sütjük. A sütés lejárta előtt 2 perccel a tetejére való sós mázhoz a sót, lisztet és vizet összekeverjük, és a perecekre locsoljuk. Ha a szép, fényes, finom ropogós pereceink megsültek, akkor egy tiszta konyhai kendővel bélelt kosárkába szedjük, letakarjuk, egy fél órát pihentetjük.


SZÜRETI KALÁCS

HOZZÁVALÓK tésztához 1 kg liszt 2 tojás 1cs. élesztő (5 dkg) 3 dl tej 20 dkg porcukor 20 dkg margarin 1/2 citrom reszelt héja csipet só mákos töltelékhez 1/2 kg darált mák 2 alma , lereszelve 20 dkg cukor maréknyi mazsola 1/2 citrom reszelt héja 2 dl tej diós töltelékhez 1/2 kg darált dió 20 dkg cukor 2 ek sárgabarack lekvár maréknyi mazsola 1 tk fahéj 2 dl tej kenéshez 1 tojás elkészítés A langyos tejben 1 teáskanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a felvert tojásokat, a felfutott élesztőt, a cukrot, a sót és a citromhéjat. Jól összedolgozzuk a tésztát, majd konyharuhával letakarva, langyos helyen pihentetjük 1 órán át. Közben elkészítjük a kétféle tölteléket: a mákos töltelék hozzávalóit egy tálban leöntjük a forró tejjel és jól összekeverjük. Ugyanígy járunk el a diós töltelék készítésekor is. A kelesztési idő leteltével négy cipóra osztjuk a tésztát. Mindegyiket kb. 1/2 cm vastagra nyújtjuk, téglalap alakúra. kettőt megkenünk a mákos, a másik kettőt a diós töltelékkel ( a széleket 1,5 centi szélességben szabadon hagyva). Feltekerjük és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük egymás mellé, úgy hogy mindegyik csavarás vége alul legyen. (A négy rúd pont elfér egy gáztepsiben.) A tetejüket megkenjük tojással. Egy órán át kelesztjük. Majd forró (kb. 200 fokos) sütőben pirosra sütjük.


Túrós táska

Hozzávalók A tésztához 2 dl tej 1 tojássárgája 3 evőkanál cukor 1 mokkáskanál só 0,5 dl olaj 50 dkg liszt 1 csomag szárított élesztő A töltelékhez 40 dkg túró 2 tojássárgája 1 csomag vaníliás cukor 5 dkg cukor Elkészítés A túró töltelék hozzávalóit egy edénybe tesszük, összekeverjük, a túrót villával alaposan áttörjük. A tészta hozzávalóit a felsorolt sorrendben (először a folyadékokat) a kenyérsütőbe tesszük. Keverő programon 1 óra 50 percig dagasztjuk, majd kelesztjük. Ha készen van kivesszük a gépből, lisztezett nyújtódeszkára tesszük, és kinyújtjuk kb fél cm vastagságúra. Kb 8x8 cm es négyzetekre vágjuk, ezek közepére túrótölteléket teszünk. Sarkait középen összefogjuk. Sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk, kicsit távol egymástól, mert sütés közben még kel, és dagad. 10 perc sütés után tojássárgával kikevert tejföllel megkenjük a tetejét, majd 180 fokon előmelegített sütőben készre sütjük, kb 35 perc alatt. Nagyon finom és egyszerű étel.


Bandi szelet

Hozzávalók :Tésztához 2 ek kakaó 2 ek méz 2 tojás 20 dkg cukor 5 dkg Rama margarin 2 mokkáskanál szódabikarbóna 40 dkg liszt Krémhez 1 cs. puncsos pudingpor 1 cs. vaníliás pudingpor 7 dl tej 25 dkg Rama margarin 20 dkg porcukor Tetejére tortabevonó Elkészítés A tészta hozzávalóit a liszt kivételével egy tálba tesszük és gőz fölött keverjük kb 10 percig, a margarin és a cukor oldódjon fel. Ha kihűlt, a lisztet hozzágyúrjuk, 3 egyenlő részre osztjuk, és 3 lapot sütünk belőle. A pudingot külön-külön megfőzzük 3.5-3.5 dl tejben és állandó kevergetés mellett kihűtjük, közben a margarint habosra keverjük a porcukorral. Ha kész elfelezzük és jól összekeverjük a kihűlt pudinggal. Az alsó lapot a puncsos pudinggal, a következőt vaníliás pudinggal kenjük meg, (nem fontos a sorrend), majd rátesszük a harmadik lapot és tortabevonóval bevonjuk. Zárható tortaformába tesszük, és csak másnap szeleteljük. Sütipédia » Édes » Sütés nélkül » Darált/tört keksz alapú sütemény


Túrós háromszögek

Hozzávalók elkészítés:-  Tetejére 1 csomag tortabevonó 2 evőkanál olaj Krém 25 dkg túró 1 Rama 2 csomag tejszín ízű pudingpor 20 dkg kristálycukor 4 dl tej 4 banán 36 db nagyméretű kocka édes keksz Elkészítés A tejben a cukorral megfőzzük a pudingot, kihűtjük, kikeverjük habosra a Rama margarinnal, és hozzákeverjük az áttört túrót. Egymás után sorban, fóliára lerakunk 3 x 6 db kekszet. Közepére halmozzuk a krém felét, 2 banánt rárakunk, és a fólia segítségével háromszögletűre összehajtjuk. Ebből az adagból 2 rúd lesz, és ugyanígy járunk el a második rúdnál is. Felolvasztjuk a tortabevonót 2 evőkanál olajjal, és bevonjuk vele a háromszöget.


Feketeerdő kocka

Hozzávalók : Tészta 4 db tojás 4 púpos evőkanál porcukor 2 evőkanál liszt 1 cs. csokoládés puding 1/3 sütőpor Krém 1 üveg meggybefőtt 2 cs. vaníliás puding 10 dkg cukor 1 cs. vaníliás cukor fahéj 2 dl tejszínhab Elkészítés A tésztához a 4 tojásfehérjét kemény habbá verem, közben beleteszem a 4 púpos evőkanál porcukrot, majd hozzáadom a 4 tojássárgát. Ezután hozzáadok 2 evőkanál lisztet, 1 cs. csokipudingot, valamint a sütőport. Zsírozott vagy sütőmargarinozott, lisztezett (kb. 29x33) tepsiben megsütöm. Krém: 1 üveg meggybefőttet apróra vágok, a levét visszafogom és kiegészítem vízzel, hogy 6 dl legyen. Az így kapott levet a 2 cs. vaníliás pudinggal, 10 dkg cukorral, és 1 cs. vaníliás cukorral felfőzöm, még forrón hozzáadom a meggyet, és fahéjjal ízesítem. A tetejére kerül a tejszínhab amit csokireszelékkel megszórok.


Meggyes táska

Hozzávalók 60 dkg liszt 1 dl tej 2 dl kefír, vagy natúr joghurt 2 egész tojás 5 dkg margarin 1/2 kk. só 1 kk. cukor 4 dkg cukor késhegynyi aszkorbinsav, (vagy egy nagyon kevés 10 %-os ecet) 2 dkg friss élesztő Töltelék 1 üveg meggybefőtt 1 cs. tejszínes pudingpor 3 ek. cukor Elkészítés Először a tölteléket készítettem el: a meggyet leszűrtem, a befőtt levével és 3 ek. cukorral megfőztem a pudingot, majd hagytam teljesen kihűlni. Amikor kihűlt belekevertem a meggyszemeket. Tészta: az élesztőt 1 dl vízbe felfuttatom, majd a többi hozzávalóval összegyúrom, dagasztom kb. 10 percig, majd letakarva kelesztem 30 percig és óvatosan átgyúrom. Ezután a tésztát lisztezett felületre borítottam. Tetszés szerint, attól függően hogy mekkorát szeretnénk, téglalapokat nyújtunk és azokat képzeletben elfelezzük, majd az egyik felére tesszük a meggyes tölteléket, és a másik felét, ami enyhén be van vagdosva ráhajtjuk, a széleit lenyomjuk jól, hogy a töltelék nehogy megszökjön. Tepsibe fektettem őket, majd újabb 20 percet keltek. Végül egy egész felvert tojással kentem le a táskákat, és barna cukrot szórtam a tetejükre. Aranybarnára sütöm 180 fok-os sütőben. Nagyon finom. <


Túrós batyu

Hozzávalók : 1 csomag élesztős leveles tészta 250 g túró 40 g. cukor 25 g. olvasztott vaj vagy sütőmargarin 25 g. mazsola 10 g. étkezési keményítő 1 csomag vaníliás cukor só citrom reszelt héja 1 felvert tojás a kenéshez Elkészítés A sütőt 170 C-ra melegítse elő, az összes hozzávalót jól keverje össze. A tésztát közvetlenül a hűtőszekrényből kivéve használja fel, majd a sütőpapírral együtt helyezze a tepsibe. Vágja 11x11 cm-es kockákra, és 1 evőkanál tölteléket helyezzen a közepére. A sarkoktól közép irányban ferdén vágja be, a sarkait hajtsa be a közepére, és felvert tojással kenje meg. Előmelegített sütőben kb. 15-20 percig süsse, addig amíg aranybarna nem lesz


EMELETES ÉLVEZET

Hozzávalók: 1. réteg 25 dkg darált háztartási keksz 5 dkg Ráma margarin 5 dkg porcukor kevés tej 2. réteg 20 dkg túró porcukor 2 dl tejszín 1 cs. vaníliás cukor 3. réteg 2 cs. Aranka vaníliás krémpor 5 dl tej 1 cs. vaníliás cukor 4. réteg 2 dl tejszín 5 dkg porcukor Tetejére kb. 5 dkg reszelt csokoládé A darált kekszet összegyúrom a cukorral, a margarinnal és egy kevés tejjel. Csak annyival, hogy linzertészta keménységű legyen. Egy közepes tepsibe (30 x 30-as) vagy egy nagyobb pie formába egy kevés darált kekszet szórok, hogy ne ragadjon le, és belenyomkodom a keksztésztát. A túrót, ha nagyon darabos mixelőrúddal krémesítem, összekeverem a porcukorral, a vaníliás cukorral, majd a habbá vert tejszínnel és a kekszre simítom. Az Aranka krémport a tejjel egy elektromos habverővel jó sokáig keverem. Minél tovább keverem, annál keményebb krém lesz belőle. Ezt a túrókrém tetejére simítom. A tejszínt felverem a porcukorral és a vaníliás krémre kenem. A tetejére reszelt csokit szórok, és a hűtőbe teszem tálalásig. Megjegyzés: a tetejére tejszín helyett mindenképpen Hullalát (cukrászhab) teszek, így biztos megtartja formáját és az állagát. (Ha tejszínt használok, egy kis zselatint vagy habfixálót keverek hozzá.)


Lajcsi szelet

Hozzávalók Tészta 2 tojás 20 dkg. porcukor 5 dkg. margarin 2 ek. kakaó másfél ek. méz 40 dkg. liszt 2 mk. szódabikarbóna Krémhez 2x3 dl tej 1 cs. vaníliás pudingpor 1 cs. puncs pudingpor 25 dkg. margarin 20 dkg. porcukor Elkészítés A tojásokat a margarinnal, porcukorral, kakaóval és a mézzel gőz felett felfőzzük. A gőzről levéve hozzáadjuk a szódabikarbónás lisztet, jól összedolgozzuk, és három lapot sütünk belőle, a lapok melegen gyengék, törékenyek, később megkeményednek. A pudingporokat egyenként felfőzzük a tejjel, kihűtjük őket, közben a margarint habosra keverjük a porcukorral, amit két részre osztunk. A kihűlt pudingokat összedolgozzuk a margarinnal, megtöltjük a lapokat. Alulra a rózsaszín, felülre a sárga krém kerül. Tetejét csokoládémázzal vonjuk be. Másnap szeletelhető


Almás krémes recept

Kategória: Sütemények, édességek Hozzávalók: 1 1/2 kg alma,20 dkg liszt,18 dkg p.cukor,8 tojás,8 ek.víz,1 ek.kakaópor,fél zacskó sütőpor. a krémhez:fél liter tej,25 dkg margarin,18 dkg p.cukor,2 zacskó vaníliás pudingpor,1 tábla tortabevonó,csipetnyi só. Elkészítés: Közepes méretű tepsit alufóliával kibélelünk,és a meghámozott,kicsumázott almát szorosan egymás mellé szeleteljük.A t.sárgákat a p.cukorral és a vízzel habosra keverjük,hozzáadjuk a lisztet,a sütőport meg a t.fehérjékből vert habot. Felét az almára simítjuk,majd a megmaradt tésztamasszához hozzákeverjük a kakaóport.Ezt rákenjük a sárga rétegre.Előmelegített sütőben közepes lángon megsütjük.Miközben sül,a tejben megfőzzük a pudingot (cukor nélkül).Míg a puding hűl,a margarint a cukorral habosra keverjük,és a kihűlt pudingot hozzáadjuk.A már kihűlt süteményről lehúzzuk az alufóliát,és a krémet az alma tetejére kenjük.Végül olvasztott csokoládéval bevonjuk a tetejét.A sütemény érdekessége,hogy a süléskor alul lévő alma kerül felülre,rá pedig a krém és csokoládémáz u fej"


Aranygaluska, avagy egy cukrászmester titkos receptje

Hozzávalók 60 dkg liszt 10 dkg porcukor 4 tojássárgája 1 citrom héja csipet só 10 dkg Rama margarin 1 narancs héja 5 dkg élesztő kb. fél liter tej 15 dkg Rama margarin 20 dkg dió megcukrozva A sodóhoz 1,5 liter tej 2 vanília ízű pudingpor 8 ek cukor Elkészítés Az élesztőből, tejből, egy teáskanál lisztből kovászt készítek. Amíg elkészül, egy keverő-, vagy ha van kelesztő- tálba beleteszem a hozzávalókat. A lisztet, csipet sót, a porcukrot, a tojássárgákat, a puha margarint, a citrom és narancshéjat. Nagyjából összekeverjük. A kovászt ráöntöm a tésztaalapra, és tovább keverem. Ezek után langyosra melegítek kb. 2 dl tejet. Apránként hozzáadagolom addig, amíg rétestészta állagú tésztát nem kapok. Kb. 40 perc alatt megkelesztem. Ha kelesztőtálban készítjük, akkor kétszer zárom vissza a tetejét. A diót ledarálom, és ízlés szerint cukrozom, a 15 dkg margarint megolvasztom. Lisztezett deszkára teszem, nem szoktam gyúrni, ahogy van kb 2 cm vastagságúra nyújtom. Pogácsaszaggatóval 3 cm-es bucikat szaggatok. Egy 20x30-as tepsiben szorosan egymás mellé tesszük. Ha kész egy sor, óvatosan csurgatok rá margarint, nem kell sok, mert a második sorra is teszünk, és nehogy túl margarinos legyen, majd rászórjuk a dió felét. A második sorral ugyan így járunk el, és előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Melegen a sodóval tálaljuk.


Nagyi krumplis pitéje

Hozzávalók : 4-5 krumpli 15-16 ek liszt 4 tojás 0,5 l szóda, vagy szénsavas ásványvíz 1-2 dl tej 2 kk só Elkészítés Kiolajozunk egy nagy gáztepsit, felkarikázzuk a krumplit és belefektetjük. A hozzávalókból palacsintatésztát keverünk és egyenletesen a krumplira öntjük. 200 fokon 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük. A még nyers tészta tetejét megszórhatjuk kockára vágott szalonnával, kolbásszal, virslivel, reszelt sajttal, de így natúran is nagyon finom.


Csokis meggye joghurtos süti

Két pohár ,joghurt két pohár liszt, egy pohár olaj ,két pohár cukor, négy egész tojás egy csomag sütőpor két evő kanál kakaópor .Az összes hozzávalókat gépihabverövel jólkikeverjük,kivajazott kilisztezett közepes tepsibe tesszük,és megszorjuk jol lecspegtetett meggybeföttel,és duvára vágott dió,vagy mogyoróval meghintjük.Előmelegített sütőbe, kb negyvenöt percig sütjük szányocvanfokon.


HABOS TÚRÓS PITE 

Hozzávalók: 12 dkg liszt 7 dkg Ráma margarin 1 tojás sárgája 4 dkg cukor csipetnyi só Krémhez: 0,5 kg túró 2 dl tejföl ½ csomag vaníliás pudingpor 3 tojássárgája 6-7 evőkanál porcukor (ízlés szerint) reszelt citromhéj Tetejére: 4 tojásfehérje 12 dkg cukor A tészta hozzávalóit összegyúrom, és fél órát hagyom pihenni a hűtőben. Egy sütőpapírral bélelt kis tepsibe (kb. 25x30 cm-es) nyomkodom a tésztát és előmelegített 190 °C-os sütőben félig megsütöm. Közben elkészítem a krémet. A hozzávalókat összekeverem, és a tésztára simítom. Majdnem készre sütöm. Közben felverem a tojásfehérjét a cukorral és a túró tetejére kenem. Visszateszem a sütőbe, de már csak nagyon alacsony hőmérsékleten sütöm (kb. 120 °C), amíg a hab kezd rózsaszínű lenni


Fűszeres-almás kalács

Hozzávalók  A tésztához 2,5 dl tej 2 ek cukor 45 dkg vitaminos liszt csipetnyi só 4 dkg vaj vagy sütőmargarin 2,5 dkg élesztő A töltelékhez 5 db közepes méretű alma 1 teáskanálnyi őrölt fahéj 1 teáskanálnyi őrölt szegfűszeg csipetnyi őrölt gyömbér 4 ek méz zsemlemorzsa Tetejére fél dl tej Elkészítés Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejben. A tésztához valókat alaposan kidagasztjuk, és letakarva, langyos helyen duplájára kelesztjük. Amíg kel, elkészítjük a tölteléket. Az almákat meghámozzuk, lereszeljük, ízesítjük a fűszerekkel, és a mézzel. A megkelt tésztát átgyúrjuk, és kinyújtjuk kb. 40x40 cm-es lappá. Megszórjuk a tésztát egy kis zsemlemorzsával. Elegyengetjük rajta a tölteléket úgy, hogy körben 2 ujjnyi tészta szabadon maradjon. Felcsavarjuk, mint a beiglit, és kivajazott vagy kisütőmargarinozott formába tesszük. Langyos helyen pihentetjük még egy kicsit, amíg a sütőnk bemelegszik. Megkenjük tejjel a tetejét, és az előmelegített sütőbe toljuk. 180 fokon, kb. 50-55 perc alatt arany színűre sütjük. Ha kivettük a sütőből, megint megkenjük tejjel. Rácsra borítva hagyjuk kihűlni.


Zserbó kifli

Hozzávalók  Tészta 50 dkg liszt 25 dkg margarin 2 tojássárgája 5 dkg porcukor 2 dkg élesztő-belemorzsolva a tésztába 2 dl tejföl pici só 1 egész tojás, a kiflik lekenéséhez Töltelék sok baracklekvár 25 dkg darált dió 20 dkg porcukor 1 citrom héja Elkészítés A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk, és félretesszük 1-2 órára pihenni. Ha pihent, három részre osztjuk, és kör alakúra nyújtjuk. A köröket 8 egyenlő cikkre vágjuk. A cikk szélesebb részére teszünk egy kiskanál porcukros diót, és egy kis lekvárt, majd feltekerjük úgy, hogy egy kifliformát kapjunk. A kiflik két végét befelé hajtjuk, a nyílásokat pedig óvatosan összenyomjuk, hogy sütés közben ne folyjon ki a töltelék. A tetejüket megkenjük a felvert tojással, és egy csipetnyi porcukros diót teszünk rájuk. A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a tetejük aranybarna nem lesz.


Beigli /kakaós és gesztenyés töltelékkel/

Hozzávalók  A tésztához 50 dkg liszt 25 dkg vaj vagy margarin vagy sütőmargarin 2 dkg élesztő 1 dl tej 1 ek. porcukor 3 tojás 1.5 dl tejföl (ha szükséges) csipet só A kakaós töltelékhez 25 dkg Rama margarin 1 cs vaníliás cukor 5 ek kakaópor 20 dkg cukor A gesztenyés töltelékhez 25 dkg gesztenyemassza (fagyasztott) 3 ek. rum 5 dkg vaj vagy sütőmargarin 1 púpozott ek. kakaópor 10 dkg porcukor 1-1.5 dl tej szükség szerint Elkészítés A tészta: az élesztőt belemorzsolom a kicsit meglangyosított, megcukrozott tejbe, és felfuttatom. A lisztet összemorzsolom a vajjal vagy margarinnal vagy sütőmargarinnal, kis mélyedést készítek a közepébe, beleöntöm a felfutott élesztőt, beleütöm a tojásokat, a pici sót, és alaposan összedolgozom. Ha szükséges teszek hozzá tejfölt, (nekem nem volt rá szükségem csak egy evőkanálnyira). A tésztát 2 nagy, vagy 4 kicsi cipóra osztom. Én 2 felé osztottam, és így 1 kakaós és 1 gesztenyés lett belőle. Legalább fél órát pihentem a tésztát a hűtőben. A cipókat 5 mm vékonyra nyújtom, majd a kész töltelékeket belekenem. Ne túl szorosan tekerjük fel úgy, hogy előbb a két szélét felhajtjuk 1-2 cm-re vissza. Megkentem tojássárgával, majd visszatettem a hűtőbe fél órára. Addigra a sárgája kiszárad foltokban és a következő réteg bekenésénél is foltos marad. Ettől lesz márványos a teteje. Sütés előtt még egyszer átkentem, de most már egész tojással. 175 fokos sütőben sütöttem és kb 50-60 perc alatt készre sült. Általában ha a teteje már elkezd barnulni és sötétedni, jó szokott lenni a közepe is. A 4 kisebb rúd kevesebb idő alatt sül meg, annak elég 30-40 perc is. A kakaós töltelék és a gesztenyés töltelék hozzávalóit is simán összekeverem 1-1 lábasban.


Karácsonyi mézeskalács

Hozzávalók  6 evőkanál kristálycukor a díszítéshez egy tojásfehérje a díszítéshez 1 kg liszt 4 dl porcukor 2 kávéskanál szódabikarbóna 2 kávéskanál fahéj 2 kávéskanál őrölt szegfűszeg 10 dkg margarin 3 egész tojás 3 dl méz egy csipet só Elkészítés A tojás, valamint a méz kivételével az alapanyagokat összekeverjük, majd belemorzsoljuk a margarint. Ezután hozzáadjuk a mézet és a tojásokat, és alaposan összegyúrjuk. Ügyeljünk arra, hogy a tészta ne legyen túlságosan lágy, mert így a forma sütéskor deformálódik, sőt, még lukacsos is lesz. Egy deszkát beszórunk bőségesen liszttel, a tésztából vágunk egy kisebb darabot és 2-3 milliméteresre nyújtjuk. Kiszaggatjuk a formákkal, majd vékonyan kimargarinozott és kilisztezett tepsibe tesszük. A sütő közepesen forró legyen, figyeljünk oda, mert a mézeskalács gyorsan megsül. A következő adagnál nem szükséges újra margarinozni a tepsit, elég csak kilisztezni. Díszítés: egy tojásfehérjéhez hozzáadunk egy csipet sót, majd kemény habbá verjük. Ehhez keverünk 6-7 kanál cukrot. A már kisült formákat díszíthetjük habnyomóval, de bátran felhasználhatunk egyéb anyagokat is a díszítéshez: pl. színes cukorkákat, zizit, franciadrazsét. A zizit és a drazsét sütés előtt nyomjuk a süteménybe


Tojáslikőrős kókuszgolyók

Hozzávalók: 50 g kókuszreszelék 80 ml tojáslikőr 2 tasak vaníliás cukor 50 g lágy vaj vagy margarin vagy sütőmargarin 200 g fehér csokoládé Elkészítés A csokoládét feldaraboljuk, és vízfürdőben, alacsony hőfokon megolvasztjuk. A vajat vagy sütőmargarint egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a folyékony csokoládét, a vaníliás cukrot és a tojáslikőrt, és konyhai robotgéppel jól összedolgozzuk. A masszát kb. egy órára hűtőszekrénybe tesszük, majd újra felverjük, és még egy órára visszatesszük, hogy jól megdermedjen. A kókuszreszeléket egy tányérra szórjuk. Két teáskanál segítségével mogyorónyi darabokat szedünk a masszából, golyókat formálunk, és a kókuszreszelékben megforgatjuk. A finomságot hideg helyen tároljuk, és aznap fogyasztjuk.


Az igazi narancsos-csokis muffin

Hozzávalók  20 dkg margarin 2,5-3 dl cukor 3,5 dl liszt 3 ek. kakaópor 4 tojás 1/2 tk. sütőpor 1/2 tk. vaíliás cukor 1 narancs Elkészítés A megolvasztott margarint habosra keverjük a kétféle cukorral. A lisztet összekeverjük a sütőporral, kakaóval és a narancs reszelt héjával. A tojásokat felverjük a narancs levével, majd az egészet jól összedolgozzuk.


Beigli

Hozzávalók - A máktöltelékhez 1 kávéskanál őrölt szegfűszeg 1 kávéskanál fahéj 1 db citrom reszelt héja 2 evőkanál méz 20 dkg kristálycukor 2,5 dl tej 40 dkg darált mák 8 dkg mazsola A tésztához 4 dl tej 1 csipet só 6 dkg kristálycukor 2 db tojás 3 dkg élesztő 1 kg finomliszt 50 dkg Rama Sütőmargarin A diótöltelékhez 1 db citrom reszelt héja 1 kávéskanál fahéj 8 dkg mazsola 1 evőkanál méz 2 dl tej 20 dkg kristálycukor 40 dkg darált dió Elkészítés A lisztet átszitáljuk, az élesztőt kevés, enyhén cukros langyos tejbe morzsoljuk. A lisztet a lágy margarinnal, a cukorral és a sóval, valamint a megkelt kovásszal és a megmaradt tejjel sima tésztává gyúrjuk. (A tészta legyen félkemény és a kezünktől váljon el.) Letakarva, kb. 30 percig pihentetjük. A tésztát 6 egyforma részre osztjuk és téglalapokká nyújtjuk. Dió- vagy máktölteléket kenünk rá és összesodorjuk. A rudakat margarinnal kikent sütőlapra, egymástól kis távolságra elhelyezzük és mindegyiket 3-3 helyen megszúrjuk. Egy egész tojást és egy tojássárgáját felverünk, bekenjük vele a tésztarudakat és hagyjuk meleg helyen megszáradni. Ismét bekenjük és hagyjuk megszáradni. Előmelegített sütőben, mérsékelt hőmérsékleten megsütjük. Szép repedezett kell, hogy legyen. Diótöltelék készítése: A tejet felforraljuk a cukorral és leforrázzuk vele a darált diót. Belekeverjük a mazsolát, a mézet és a reszelt citromhéjat. Állandó keverés közben átforraljuk. 1-2 evőkanál lekvárral gazdagíthatjuk. (Ha túl híg, kevés zsemlemorzsát adhatunk hozzá.) Máktöltelék készítése: A tejet felforraljuk és leforrázzuk vele a darált mákot. Belekeverjük a mazsolát, a mézet és a fűszereket. Állandó keverés közben felforraljuk. Ízlés szerint 1-2 evőkanál lekvárral gazdagíthatjuk.


Mákos kalács

Hozzávalók elkészítés:150 perc nehézség:nehéz sütési hőfok:180 ℃ sütési idő:50 perc A tálaláshoz porcukor A tészta lekenéséhez 1-2 db tojássárgája A töltelékhez 1 db citrom reszelt héja 10 dkg mazsola 1 evőkanál barackpálinka 1-2 evőkanál zsemlemorzsa 30 dkg őrölt mák 2 csomag vaníliás cukor 5 evőkanál kristálycukor 1,5 dl tej A tésztához 2 db tojás 1 db citrom reszelt héja egy csipetnyi só 1 csomag vaníliás cukor 60 dkg finomliszt 4 evőkanál kristálycukor 2,5 dl tej 4 dkg élesztő 15 dkg Rama Sütőmargarin Elkészítés Az élesztőt 1 dl langyos tejbe morzsoljuk, egy kevés cukrot és 2 evőkanál lisztet beleszórunk. Letakarva, meleg helyen kb. 20 perc alatt felfuttatjuk. A többi lisztet egy nagy tálba szitáljuk, majd a maradék langyos tejjel és cukorral, a vaníliás cukorral, egy csipetnyi sóval, a citrom reszelt héjával, a tojásokkal, a felfuttatott élesztővel és az olvasztott, de nem meleg margarinnal jól bedagasztjuk. Cipót formálunk belőle, letakarjuk, meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük. Közben a töltelékhez a tejet fölforraljuk, a kétféle cukorral megédesítjük. A tűzről levéve először a mákot, majd a zsemlemorzsát keverjük bele. A pálinkával és a reszelt citromhéjjal illatosítjuk, a mazsolával dúsítjuk. A megkelt tésztát négy részre osztjuk, egyenként hosszú, keskeny téglalap alakúra nyújtjuk. Mindegyiket egyenletesen megkenjük a mákkrémmel úgy, hogy körben ujjnyi szabad csík maradjon. Ezt a részt tojássárgájával vékonyan megkenjük, a töltelékre hajtjuk, majd felcsavarjuk, akár a bejglit. Amikor mind a négy tekerccsel megvagyunk, összefonjuk, majd ezt a kalácsot margarinnal kikent tepsire tesszük. Tojássárgájával lekenjük, majd előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 50 percen át sütjük. Ha a végefelé túlzottan pirulna, alufóliával letakarjuk. Ha kihűlt, fölszeleteljük és porcukorral meghintve tálaljuk.


Csokidarabkás cookie

Hozzávalók elkészítés:30 - 40 perc nehézség:könnyű sütési hőfok:180 ℃ sütési idő:10 perc áá Forrás: saját 20 dkg liszt 2 ek keserű kakaópor 1 kiskanál szódabikarbóna 1 kiskanál sütőpor 15 dkg cukor 10 dkg ét-csoki 10 dkg Rama 1 tojás csipet só Elkészítés A sütihez keverd össze egy tálban a lisztet a kakaóporral, szódabikarbónával, sütőporral és cukorral. Az ét-csokit vágd nagyon apró darabokra, majd add hozzá a kakaós liszthez. A szoba-hőmérsékletű margarint robotgéppel keverd habosra, majd add hozzá az egész tojást is. Ebbe a margarinos alapba szórd bele a kakaós lisztet, és alaposan keverd össze. A masszából formázz diónyi golyókat, majd a 2 tenyered összenyomásával préseld laposra. Előmelegített sütőben 10 perc alatt süsd készre.


Gyerek szelet

Hozzávalók elkészítés:120 perc nehézség:normál sütési hőfok:180 ℃ sütési idő:15 perc Tészta 2 tojás 2 evőkanál kakaó 2 evőkanál méz 5 dkg margarin 20 dkg porcukor 40 dkg liszt 1 kávéskanál szódabikarbóna Krém 3 tejszín ízű pudingpor 3 dl tejföl 1 evőkanál liszt 7 dl tej 25 dkg margarin 25 dkg porcukor Elkészítés A tojást, kakaót, mézet, margarint és a porcukrot gőz fölött felfőzzük. Ha langyosra hűlt, belekeverjük a liszttel elkevert szódabikarbónát, jól összedolgozzuk, majd 2 lapot sütünk belőle. A margarint kikeverjük a porcukorral. A pudingport összekeverjük a liszttel, a tejföllel, és a tejjel, majd sűrűre főzzük. Állandó keverés mellet kihűtjük, majd összekeverjük a margarinos krémmel. Az alsó lapra rákenjük a krémet, befedjük a másik lappal, tetejére csokimázat készítünk. Másnap szeleteljük


Tejfölös lepény

Hozzávalók :Tészta 2,5 dl tej 2,5 dkg vaj vagy sütőmargarin 7 dkg cukor pici só 1,5 dkg élesztő kb. 40-50 dkg liszt Töltelék 6 pohár tejföl 6 kanál cukor 6 kanál liszt 6 tojás csipet só 1 citrom reszelt héja és leve ízlés szerint mazsola ízlés szerint vaníliás cukor Elkészítés A tejben elkeverem a cukrot, és megfuttatom az élesztőt, majd a vajat vagy sütőmargarint, a sót, és annyi lisztet teszek hozzá, hogy laza tésztát kapjak. Megdagasztom, és megkelesztem a duplájára. Amíg kel, a tölteléket is elkészítem: a tejfölt, cukrot, lisztet, tojások sárgáját kikeverem simára, majd beleteszem a sót, a reszelt citrom héját és a levét, majd végül a kemény tojáshabot. A tésztát úgy teszem a kikent, kiszórt tepsibe, hogy pereme is legyen, ne tudjon lefolyni a töltelék. Ha a töltelék rajta van, beteszem az előmelegített sütőbe, ha lehet alsó légkeverésre, de közepes tűzön hagyományos gázsütőben sütöttem évekig. Annyira finom, hogy sokan túrós lepénynek gondolták, csak sokkal krémesebb.


Mézes-krémes szelet

Hozzávalók:  A mézhez és a krémhez 1/2 dl rum 1/2 dl citromlé 2 tasak vaníliás cukor 200 g porcukor 200 g lágy margarin 3 dl tej 1 tasak vaníliás pudingpor 1 narancs reszelt héja 150 g málna vagy ribizlilekvár 150 g tortabevonó csokoládé 2 ek. napraforgóolaj Krémhez só 1 kk. fahéj 1 tasak vaníliás cukor 1 kk. szódabikarbóna 600 g finomliszt 2 tojás 1/2 citrom leve 160 g kristálycukor 1/2 dl tej 100 g vaj vagy sütőmargarin 120 g méz Elkészítés A tésztához a mézet a vajjal vagy sütőmargarinnal és a tejjel felforrósítjuk, langyosra hűtjük, majd beledolgozzuk a cukorral és a citromlével elhabart tojásokat. Elkeverjük a lisztben a szódabikarbónát, vaníliás cukrot, fahéjat és 1 csipet sót, hozzáadjuk a mézes keveréket, fakanállal összedolgozzuk (ragacsos tésztát kapunk!), és fél órára hűtőszekrénybe tesszük. A sütőt előmelegítjük 180°C-ra. A tésztát 4 részre osztjuk, és lisztezet munkalapon kb. 25*35 cm-es lapokra nyújtjuk. Egymás után 5-8 percig szép világosra sütjük. A krémhez a pudingport és a tejet sűrű péppé főzzük, hagyjuk kihűlni. A vajat vagy sütőmargarint habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. A pudinghoz keverjük a citromlét, a rumot és a narancs reszelt héját, majd kanalanként összedolgozzuk. Az első lapot tepsibe fektetjük, megkenjük a krém felével, ráhelyezzük a második lapot, megkenjük a lekvár felével, aztán a harmadik lap, a maradék krém, végül a negyedik lap következik, megkenjük a lekvárral. A csokoládét felaprózzuk, felolvasztjuk, majd simára keverjük az olajjal. A sütemény tetejére öntjük, és egyenletesen elsimítjuk. Lazán letakarjuk, majd fél napot hűvös helyen érleljük, puhítjuk. Hűvös helyen, fóliába-dobozba zárva sokáig eláll, mélyhűthető! 



Habos almás

Hozzávalók  Tészta 12,5 dkg margarin 10 dkg zsír vagy sütőmargarin 1 db tojássárgája 1 evőkanál porcukor 1 pohár tejföl 25 dkg liszt 2 kávéskanál sütőpor Töltelék 1,5 kg alma cukor fahéj Tojáshab 2 evőkanál porcukor 10 evőkanál baracklekvár 3-4 tojásfehérje Elkészítés A margarint, a lisztet és a sütőport együtt összemorzsoljuk. Ezután hozzáadjuk az 1 tojássárgáját, az 1 evőkanál porcukrot és az 1 pohár tejfölt. Egy fél órán át a hűtőben pihentetjük. A tésztát egy nagyobb tepsi aljában szétterítjük, majd ezen eloszlatjuk az almatölteléket. Ehhez az almát megreszeljük, hozzátesszük a fahéjat és a cukrot, majd a levétől kinyomkodjuk. A tésztát az almatöltelékkel félig megsütjük. Így tesszük rá a tojáshabot, és újra a sütőbe tesszük 180 fokon kb. 1 órára.


Részeges Izidor

Hozzávalók : A mázhoz 10 dkg étcsokoládé 5 dkg Rama Sütőmargarin A kakaós krémhez 20 ml rumaroma 20 ml = 2/3 ampulla 2 evőkanál keserű kakaópor 15 dkg porcukor 10 dkg mazsola 30 dkg Rama Sütőmargarin A diókrémhez 2-3 evőkanál víz 10 dkg porcukor 10 ml rumaroma 10 ml = 1/3 ampulla 20 dkg darált dió A töltéshez 20 dkg sárgabaracklekvár A tepsi kikenéséhez 2 dkg Rama Sütőmargarin A tésztához fél csomag sütőpor 5 dkg finomliszt 2 evőkanál keserű kakaópor 10 dkg darált dió 15 dkg porcukor 5 db tojás 15 dkg Rama Sütőmargarin Elkészítés A tésztához a tojások sárgáját a puha margarinnal és a porcukorral habosra keverjük. A diót a kakaóporral, a liszttel és a sütőporral összeforgatjuk, az előzőekbe keverjük. A kemény habbá vert tojásfehérjét óvatos mozdulatokkal, nehogy törjön, beleforgatjuk. Margarinnal kikent nagy tepsibe kb. 30x36 centisre elsimítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C) kb.15 percig sütjük. A lekvárt kikeverjük, a kihűlt tésztára kenjük. Hideg helyre tesszük, hogy egy kicsit "meghúzzon". A diókrémhez valókat kikeverjük, éppen csak annyi vizet adunk hozzá, hogy kenhető legyen. Nedves késsel a lekváros tésztára kenjük. A kakaós krémhez a puha margarint a porcukorral és a kakaóval simára keverjük, a rumaromával ízesítjük, a mazsolát hozzáadjuk. Egyenletesen a dióval már megkent tésztára simítjuk. Hideg helyen dermedni hagyjuk. A mázhoz valókat nem túl erős vízgőz fölött fölolvasztjuk, a sütemény tetejére kenjük. Ha megszilárdult rajta, forró vízbe mártott késsel kockákra vágjuk.


Nagyi diósa

Hozzávalók : fél kis tejföl 2 tojássárgája 15 dkg cukor 1 citrom reszelt héja 1 sütőpor 2 vaníliás cukor 1 margarin 50 dkg liszt tört dió Elkészítés A hozzávalókat (a dió kivételével) tésztává gyúrjuk, majd fél órát pihentetjük. Kinyújtjuk, kiszaggatjuk, egész dióval díszítjük. 10-15 perc alatt kisütjük .


Mézes tészta

Hozzávalók: Tészta 60 dkg liszt 6 dkg kakaópor 2 db tojás 5 ek tej 5 ek méz 1 mm szódabikarbóna 18 dkg porcukor 15 dkg Rama fél cs. sütőpor Krém 5 ek liszt 4 db tojássárgája 7 dl tej 1 db vaníliás cukor 25 dkg Rama 25 dkg porcukor 1 cs vaníliás cukor Tetejére tortadara, vagy reszelt étcsokoládé Elkészítés A tészta: a Ramát a liszttel elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tojásokat, a porcukrot, a langyos mézet, a tejet, a szódabikarbónát, a kakaóport és a sütőport. Jól összegyúrjuk az egészet és zsírozott vagy sütőmargarinozott tepsi hátulján négy lapot sütünk belőle. Krém: az 5 ek. lisztet és a 4 tojássárgát kevés tejjel simára keverjük. Hozzáöntjük a többi tejet és sűrűre főzzük. Amíg hűl a főzött krém, a Ramát a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A két anyagot összedolgozzuk és a lapokat megtöltjük. Előtte a lapokat langyos tejjel megkenjük. A tetejére tortadarát szórunk, vagy csokoládét reszelünk.


Fánk

Hozzávalók: 50 dkg liszt 3 dkg élesztő 3 tojássárgája 1 ek cukor 1 ek vaj vagy margarin 1 dl tej olaj a sütéshez Elkészítés: A langyos tejben elkeverjük a cukrot, hagyjuk megkelni. A hozzávalókat gyúrjuk közepes keménységű tésztává. Keverjük hozzá a felolvasztott vajat is. Lisztezett deszkán kb 1,5-2 cm vastagra nyújtsuk ki. Kb 1 órát pihentetjük letakarva konyharuhával. Bő olajban süssük ki szép aranybarnára. Lekvárral, csokimázzal ízesíthetjük.





Weblap látogatottság számláló:

Mai: 67
Tegnapi: 122
Heti: 67
Havi: 3 539
Össz.: 622 033

Látogatottság növelés
Oldal: Ínycsiklandó receptek
Finom falatok- sültek-levesek-lángos-tészták- édességek-pecsennyék-mártások - © 2008 - 2018 - izvarazs.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: bogrács ételek - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »