Finom falatok- sültek-levesek-lángos-tészták- édességek-pecsennyék-mártások

Hazai-külföldi ízek-különlegességek ínyenceknek

Almás palacsintalepény baracklekvárral

Hozzávalók: 20-25 dkg liszt, 2 dl tej, 2 tojás, 5 dkg vaj (vagy margarin), 1 evőkanál porcukor, 3 db savanykás alma, 1 teáskanál őrölt fahéj, 1 citrom leve, 1 mokkáskanál reszelt citromhéj, 1 mokkáskanál só; a tálaláshoz baracklekvár, a tepsi kikenéséhez vaj és liszt. Mély tálban habosra felverjük a tojásokat, majd hozzáöntjük a tejet, a porcukrot és a fűszereket. Ezután a liszttel egészen simára keverjük, hozzáadjuk az olvasztott, de már nem meleg vajat. A szokásosnál kissé sűrűbb palacsintamasszát kapunk. Félretesszük. Az almákat megmossuk, letörölgetjük, kicsumázzuk, és héjastól lereszeljük. Az almareszeléket a citromlével együtt azonnal belekeverjük a masszába. Kisebb tepsit vastagon kikenünk a vajjal, a liszttel meghintjük, majd az almás masszát belesimítjuk. Előmelegített forró sütőbe toljuk, és közepes lángon, lassan, szilárdulásig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a közepe is kellőképpen átsült-e. Még tűzforrón deszkára borítjuk, és kockákra vágjuk. Melegen is, hidegen is nagyon jó. Baracklekvárt feltétlenül kínáljunk hozzá! Aki édesen szereti, a tetejét még melegen hintse meg porcukorral. ízesítjük. (Vigyázat: a felfújt sütése közben a sütőajtót ne nyitogassuk.)


Barackhabos lepény

Összegyúrunk 21 deka lisztet 17 deka margarinnal, kiskanál porcukorral, csipet sóval, két tojássárgával meg két kiskanál fehérborral. Néhány óráig hideg helyen pihentetjük, majd akkora vékony lappá nyújtjuk, hogy kibélelhessünk vele egy kisebb tepsit. Nagyon világosra sütjük, majd megkenjük barackízzel, és rásimítjuk a habot, amelyet hat tojásfehérjéből, 20 deka kristálycukorból és 2-3 evőkanál barackízből kevertünk össze. A sütőbe visszatolva, egészen kis lángon addig sütjük, míg a hab meg nem keményedett a tetején, szép rózsaszínű nem lett. (Ha gazdagabban akarjuk adni, a tésztára kent lekvárt még meghinthetjük öt deka durvára vágott dióval is, vagy a hab közé keverhetünk rumba áztatott, levétől lecsurgatott, 5-10 deka mazsolát.)


Baracklekváros palacsinta

Szép, vékony közepes nagyságú palacsintákat sütünk, megkenjük baracklekvárral, összetekerjük, és forró vajban még egyszer megforgatjuk. Azonnal tálaljuk. Ha szeretjük, meghinthetjük, meghinthetjük még reszelt mandulával. A palacsinta akkor sikerül igazán jól, ha sütés előtt legalább egy fél órával elkészítjük a tésztáját, és állni hagyjuk.


Barackos lepény 1.

Hozzávalók 6 személyre: 175 g liszt, 75 g vaj, 1 ek. finomított kristálycukor, 2 ek. reszelt citromhéj, 1 tojásfehérje, 7 ek. jéghideg víz A töltelékhez: 225 g sárgabaracklekvár, 1 narancs leve és apróra reszelt héja, 75 g zsemlemorzsa, 2 tojás A tésztához a lisztet tálba szitáljuk, beletördeljük a kemény vajat, és morzsalékosra dörzsöljük vele. Megszórjuk a cukorral és a citromhéjjal. A tojásfehérjét összekeverjük a vízzel, és ezt is a tálba öntjük. Labda alakúra gyúrjuk, nyomogatjuk. Vékonyan meglisztezett nyújtólapon alaposan összegyúrjuk. Fóliával letakarva 20 percre a hűtőbe tesszük. Kizsírozunk egy 20 cm átmérőjű gyümölcstortaformát, ebbe simítjuk bele a kinyújtott tésztát úgy, hogy 3 cm-es pereme is legyen. Amíg a tölteléket elkészítjük, ismét a hűtőbe tesszük. A formázáskor levágott tésztát félretesszük. A lekvárt gőz fölött folyékonyra keverjük, hozzáadjuk a narancs levét és héját, a zsemlemorzsát, végül a tojásokat, és alaposan összedolgozzuk. A tölteléket a tésztába öntjük, a maradék tésztából csíkokat vágunk, megsodorjuk és berácsozzuk vele a töltelék tetejét. 190 °C-ra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Hidegen és melegen egyaránt finom.


Barackos lepény 2.

Hozzávalók: 15 dkg vaj, 15 dkg porcukor, 4 tojás, citromhéj, 15 dkg liszt, 5-6 barack A vajat a porcukorral habosra kikeverjük, majd beleütjük a tojásokat. Végül belekeverjük az eszelt citromhéjat, s a lisztet. Kikent, kilisztezett tepsibe öntjük a tésztát, és elsimítjuk. Tetejére hámozott, félbevágott barackot teszünk. Előmelegített sütőben lassan megsütjük. (A barack más gyümölccsel is helyettesíthető.)


Barackos lepény 3.

20 deka porcukrot habosra kikeverünk 20 deka margarinnal, öt tojás sárgájával, és felváltva adunk hozzá 20 deka réteslisztet meg a tojások kemény habbá vert fehérjét. Kizsírozott közepes nagyságú tepsibe öntjük, és tetejét kirakjuk meghámozott, félbevágott, kimagvalt sárgabarackokkal. (A barackokat egy pillanatra forró vízbe mártjuk, úgy egy mozdulattal lehúzhatjuk a héjukat.) Forró sütőben tűpróbáig sütjük a tésztát, majd még melegen meghintjük porcukorral. Csak langyosan vagy hidegen vágjuk kockára.


Csúsztatott palacsinta

Hozzávalók: a tésztához 4 egész tojás, 4 evőkanál olaj, 4 púpozott evőkanál liszt, 3 dl tej, fél dl szódavíz, csipetnyi só; a töltelékhez 50 dkg aromás, savanykás ízű alma, 2 evőkanál sárgabaracklekvár, 5 dkg darált mandula, ízlés szerint 1-2 evőkanál porcukor, 3 centiliter rum (vagy 1 teáskanál rumaroma és 2 evőkanál tej). A tojások sárgáit habosra keverem a sóval, a liszttel és belekeverem a tejet meg az olajat. Ezután beleforgatom a tojásfehérjékből vert kemény habot. A masszát 10 percre beteszem a hűtőszekrénybe. Közben elkészítem a palacsinta töltelékét. Az almákat megtisztítom, kicsumázom és lereszelem. Összekeverem a sárgabaracklekvárral, a darált mandulával, a rummal, és annyi porcukorral, hagy kellemesen édes (de ne túl édes) legyen. Kiolajozott palacsintasütőben a palacsinták egyik oldalát megsütöm, majd egyenként egy kerek, tűzálló tálra csúsztatom úgy, hogy a krémes (tehát a nyers) fele legyen felül. Erre rákenek az almás-mandulás töltelékből egy keveset, és a következő palacsintát teszem rá. A rétegezést addig folytatom, míg csak el nem fogynak a hozzávalók. A tetejére palacsintának kell kerülni, mégpedig a sült felével felfelé. Előmelegített, forró sütőben jól átmelegítem, majd cikkeket vágok belőle, mint a tortából szokás. Melegen is, hidegen is nagyon finom, de eltenni nem szabad, még hűtőszekrényben sem, csakis aznap fogyasztható!


Fagylaltos palacsinta 

Hozzávalók: 8 db megsütött palacsinta, 35-40 dkg vaníliafagylalt (vagy készen vásárolt jégkrém, esetleg parfé), 1 narancs, 1 csésze apróra vágott, kimagozott, levétől lecsöpögtetett őszibarackbefőtt, 8 karika ananászbefőtt, fél dl rum, fél dl triple sec (gyerekeknek csak aromával készült édességet szabad adni!), 3 dl csokoládéöntet, kevés porcukor. A narancsot meghámozom, és a lecsöpögtetett ananászbefőttel együtt karikákra, majd kis kockákra vágom. A rumot és a triple sec-et összekeverem, majd a felaprított gyümölcsökre öntöm, és két órán keresztül hagyom benne. Időnként megkeverem, hogy az alkohol mindenütt jól átjárja. A frissen kisütött palacsintákat megkenem a fagylalttal és rászórom a leszúrt gyümölcsöket, majd négyrét hajtva tányérokra teszem, külön-külön adagokban. Leöntöm a forró csokoládéöntettel elkevert, leszűrt rumos-likőrös lével és rögtön kínálom. A jéghideg fagylalt és a forró csokoládéöntet nagyon finom együtt!


Finom almás lepény

Hozzávalók: 50 dkg liszt, 25 dkg margarin, 2 dl tejföl, 5 dkg porcukor, 1 egész tojás + 1 tojássárga, 1 teáskanál sütőpor, csipet só; a töltelékhez: 1 kg alma, 20 dkg sárgabaracklekvár, 4-5 evőkanál zsemlemorzsa, 1 citrom leve és reszelt héja, ízlés szerint porcukor, 1 teáskanál őrölt fahéj. Mély tálba szitálom a lisztet, közepébe szórom a porcukrot és a sütőport, és ráteszem a szeletekre vágott margarint. Ráöntöm a tejfölt és a tojást. Az egészet jól összegyúrom, és egy nagy cipóvá formálom. A tészta egy kicsit ragad, ezért lisztezett kézzel bánok vele. A cipó tetejét belisztezem, és folpackba csomagolva egy-két órára a hűtőszekrénybe teszem. Közben az almát megmosom, kicsumázom és lereszelem, majd összekeverem a lekvárral, a citromlével, a reszelt citromhéjjal, a fahéjjal és a porcukorral. Rászórok 2 evőkanál zsemlemorzsát, és jól összekeverem. Lisztezett deszkán egy nagyobb és egy kisebb részre vágom a tésztát. A nagyobbik darabot nagy gáztepsire téve kinyújtom. A tölteléket elosztom rajta, előtte azonban a maradék zsemlemorzsát rászórom, hogy az beigya a töltelék nedvét. A kisebb, kinyújtott tésztával beborítom, kicsit rá is nyomkodom, ezután villával megszurkálom. Előmelegített, forró sütőbe tolom, és közepes lángon megsütöm. Kockákra vágva tálalom.


Habos rakott palacsinta.

Hozzávalók: 12 db palacsinta, 15 dkg cukros darált dió, 2 csomag vaníliás cukor, 4 evőkanál baracklekvár, 3 db tojásfehérje, 10 dkg kristálycukor, citromlé. A palacsintákat tűzálló tálba, felváltva diós cukorral és baracklekvárral rétegezve lerakjuk. A tojások fehérjét habnak felverjük, hozzáadjuk a kristálycukrot, két evőkanál baracklekvárt, néhány csepp citromlevet, majd a palacsintákra öntjük. Fogyasztás előtt 10-15 perccel, közepesen meleg sütőben sütjük addig, amíg a teteje világos barna nem lesz. Melegen tálaljuk.


Kajszibarackos palacsintatöltelék

Hozzávalók: 1 csésze kajszibarackbefőtt, 2 púpozott evőkanál kajszibaracklekvár, 1 evőkanál rum (vagy 1 teáskanál rumaroma), 1 evőkanál porcukor. A befőttet levétől leszűröm, és kimagozva apróra vágom. A kajszibaracklekvárt összekeverem a rummal és a gyümölcsdarabokat beletéve, hidegen töltöm meg vele a palacsintákat.


Kanonok lepény.

Fél kg lisztet 2 evőkanál fagyos zsírral, 1 csomag sütőporral, 25 deka cukorral, 2 egész tojással, 1 citrom reszelt héjával és annyi tejjel, hogy könnyen eldolgozható legyen, jól összegyúrunk. A tészta egyik felét tepsibe téve barackízzel vastagon megkenjük, és őrölt mogyoróval beszórjuk. Másik felét ráhelyezve tojással kenjük meg s hasonlóképpen, mint a lekvárt mogyoróval hintjük be. Közepes tűznél világosra sütjük.


Lekváros lepény

Hozzávalók: Kovász: élesztő 2 dkg, cukor 1 késh. tej 1 dl, liszt 5 dkg. Tészta: zsír 15 dkg, tojássárgája 5 db, cukor 1 ek., liszt 30 dkg, tej 1.5 dl, só 1 késh, barackíz 20 dkg, mandula vagy dió 15 dkg, cukor 10 dkg, mazsola 5 dkg, vanília 1/2 rúd, tojásfehérje 1 db. Elkészítése: A 2 dkg élesztőt 1 dl tejjel, kis cukorral, liszttel kovásznak készítünk. Ezt összedagasztjuk, 30 dkg liszttel és 15 dkg zsírral, 5 tojás sárgájával, kis sóval, evőkanálnyi cukorral, melyeket először habosra keverünk és tejjel közepes keménységű tésztát dagasztunk meg. Három egyenlő részre osztjuk. Az egyiket kinyújtva kikent tepsibe tesszük, megkenjük barackízzel, erre rátesszük a második rész kinyújtott tésztát, hintünk rá bőven cukros mandulát, mazsolát, reszelt citromhéjat, tört vaníliát. A harmadik tésztát erre tesszük, tojásfehérjével megkenjük, darabos mandulával meghintjük, és lassú tűznél sütjük.


Mandulás almás lepény

Hozzávalók: 50 dkg linzer tészta, 1 kg savanykás alma, 10 dkg mazsola, 10 dkg mandula, 5 dkg zsemlemorzsa, 25 dkg sárgabaracklekvár (vagy dzsem), csipetnyi só, kevés liszt, cukor (ízlés szerint, az alma édességétől függően), 1 mokkáskanál törött fahéj, 1 citrom leve. A mandulát forrásban lévő vízbe tesszük, és egy percig forraljuk, majd leszűrjük, és a barna héját lehúzzuk. Az almát megmossuk, kicsumázzuk, meghámozzuk és felszeleteljük. Azonnal meglocsoljuk a citromlével, és annyi cukorral hintjük meg, hogy csak kellemesen édes, de ne túl édes legyen. Sóval, fahéjjal ízesítjük. A tésztát lisztezett deszkán tepsi nagyságúra kinyújtjuk és kibéleljük vele a tepsit. 10 percig elősütjük, majd rákenjük a baracklekvárt. Egyenletesen rászórjuk a zsemlemorzsát és belesimítjuk a tölteléket. Meghintjük a tisztított mazsolával. A fehér mandulát vékony lapokra vágva rászórjuk az almatöltelék tetejére. A tepsit előmelegített forró sütőbe toljuk, és közepes lángon 15-20 percig sütjük. Még melegen kockákra vágjuk. Melegen vagy hidegen tálaljuk. Margarinnal vagy más zsiradékkal kikenünk egy sütőlemezt, és az almás tésztából vízbe mártott kanállal kisebb halmokat rakunk rá A tésztát előmelegített sütőben (villanytűzhelynél 200 fokon, gáztűzhelynél 3-as fokozaton) 15-20 perc alatt rózsaszínűre sütjük. Porcukorral meghintve kínáljuk. Az almás süteményekhez mindig kemény húsú, savanykás fajtákat válasszunk. A puhább fajták - vagy a túlérett darabok - hő hatására elveszítik állagukat, így a sütemény könnyen folyóssá válhat. Sütésre és főzésre is a legjobb a jonatán.


Mandulás-barackos almás lepény

Hozzávalók: , 50 dkg linzer tészta, 1 kg savanykás alma, 10 dkg mazsola, 10 dkg mandula, 5 dkg zsemlemorzsa, 25 dkg sárgabaracklekvár (vagy dzsem), csipetnyi só, kevés liszt, cukor (ízlés szerint, az alma édességétől függően), 1 mokkáskanál törött fahéj, 1 citrom leve. A mandulát forrásban lévő vízbe tesszük, és egy percig forraljuk, majd leszűrjük, és a barna héját lehúzzuk. Az almát megmossuk, kicsumázzuk, meghámozzuk és felszeleteljük. Azonnal meglocsoljuk a citromlével, és annyi cukorral hintjük meg, hogy csak kellemesen édes, de ne túl édes legyen. Sóval, fahéjjal ízesítjük. A tésztát lisztezett deszkán tepsi nagyságúra kinyújtjuk és kibéleljük vele a tepsit. 10 percig elősütjük, majd rákenjük a baracklekvárt. Egyenletesen rászórjuk a zsemlemorzsát és belesimítjuk a tölteléket. Meghintjük a tisztított mazsolával. A fehér mandulát vékony lapokra vágva rászórjuk az almatöltelék tetejére. A tepsit előmelegített forró sütőbe toljuk és közepes lángon, 15-20 percig sütjük. Még melegen kockákra vágjuk. Melegen vagy hidegen tálaljuk.


Őszibaracklepény

Először begyújtjuk a sütőt, és egy lábaskában beleteszünk egy fél csomag (12,5 deka) margarint, hogy megolvadjon. Közben alaposan kizsírozunk, kilisztezünk egy közepes nagyságú tepsit. Egy tálba ütünk négy egész tojást, és alaposan kikeverjük 10 deka kristálycukorral. Tovább keverve öntjük hozzá az olvadt, de csak langyos margarint, végül egy deci tejet, amelyben egy csomag sütőport meg egy csomag vaníliás cukrot oldottunk fel. Tovább keverve a tésztamasszát, apránként hozzáadunk még 12 evőkanálnyi réteslisztet, és a tepsibe öntjük. Tetejére egy fél Kiló meghámozott, kimagvalt, kis kockákra vágott őszibarackot szórunk, és az eddigre már alaposan bemelegedett sütőbe toljuk. Addig sütjük, amíg a teteje szépen meg nem pirult. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd 3X3 centis kockákra vágva rakjuk tálra.


Rakott palacsinta 1.

Hozzávalók: 20 db előre megsütött palacsinta, 30 dkg darált dió, 20 dkg étcsokoládé, 30 dkg tehéntúró, 20 dkg vaj, 50 dkg porcukor, 30 dkg barackíz, 5 dkg mazsola, 6 db tojás, 1 db citrom, 3 dl tejszín, 1 csomag vaníliás cukor. A rakott palacsintát előre megsütött palacsintákból rétegezve töltjük meg, soromként különböző töltelékkel. A túrót átpasszírozzuk, és kevés olvasztott vajjal, tejszínnel, kevés porcukorral, tojássárgájával, mazsolával, reszelt citromhéjjal és vaníliás cukorral összekeverjük, ezután felhasználásig félre tesszük. A darált diót kevés tejszínnel, porcukorral, reszelt citromhéjjal összekeverjük, és felhasználásig félre tesszük. Tűzálló tálat vajjal kikenünk. Az első palacsintát a tál aljára helyezzük, megkenjük a már elkészített diótöltelékkel, erre egy másik palacsintát teszünk, melyre finoman reszelt csokoládét szórunk. Ismét palacsintát helyezünk rá, és a túrótöltelékkel kenjük meg. Ismét palacsintát teszünk rá, és barackízzel kenünk meg. Ebben a sorrendben rétegezzük a palacsintákat, amíg a töltelék el nem fogy. Tetejére üres palacsintát teszünk. Mérsékelt meleg sütőben 10-15 percig sütjük. Közben tojásfehérjét porcukorral habbá verjük, melybe barackízt is keverünk. A sütőből kivett palacsintát, a felvert tojáshabbal díszítjük, 5 percre visszatesszük a sütőbe, ezután előmelegített tálon tálaljuk.


Rakott palacsinta 2. 

Hozzávalók: 12 db megsütött palacsinta, 3 evőkanál sárgabaracklekvár, 5 dkg főző- vagy étcsokoládé, 5 dkg darált mandula vagy mogyoró, 15 dkg gesztenyemassza, kevés porcukor, 2 tojássárga, 2 dl tejföl, fél dl tej. Kerek tűzálló tálba teszek egy palacsintát és meghintem kevés reszelt csokoládéval. Erre ráborítok egy másik palacsintát, amit megkenek kevés sárgabaracklekvárral. Erre megint palacsinta kerül, és darált mandulát szórok rá. A következő palacsintaréteg után rákenek a tejjel lazított gesztenyemasszából, majd a rétegezést addig folytatom, amíg a hozzávalók el nem fogynak. A tetejére rákenem a porcukorral kikevert tojássárgájával ízesített tejfölt, majd a forró sütőben átmelegítem. Cikkekre vágva kínálom. Melegen is, hidegen is egyaránt nagyon finom.


Sárgabarackos lepény

Összegyúrunk 20 deka, 4,60-as lisztet (finomliszt) 10 deka margarinnal, egy nyers tojással, egy kiskanál porcukorral, egy csipet sóval, késhegynyi szódabikarbónával, egy fél citrom reszelt héjával meg annyi tejjel. hogy rugalmas tésztát kapjunk. Legalább fél óráig pihentetjük, majd kinyújtva kibélelünk vele egy közepes nagyságú tepsit. Villával megszurkáljuk, és a sütőben félig megsütjük. A sütőből kivéve, meghintjük zsemlemorzsával, kirakjuk meghámozott, kimagvalt és félbevágott sárgabarackkal, és rásimítunk egy négy tojásból kevert piskótamasszát. A sütőbe visszatéve, az egészet szép rózsaszínűre sütjük. (A barack bőre könnyen lejön, ha egy percre forró vízbe mártjuk). A megsült tésztát hidegen közepes nagyságú kockákra vágjuk, porcukorhal meghintve rakjuk tálra.


Túrós-barackos palacsinta

Hozzávalók 4 személyre: 13 dkg liszt, 4 tojás, 2,5 dl tej, 4 evőkanál cukor, 1-2 evőkanál porcukor, 2 evőkanál vaj vagy margarin, 1 dl tejszín, 25 dkg tehéntúró, 1,2 dl tejföl, 1/2 doboz (425 ml) sárgabarackbefőtt, 1 zacskó vaníliás cukor, 1 evőkanál olaj, 1 evőkanál szálasra vágott mandula, csipetnyi fahéj, só Elkészítés: A lisztet összekeverjük 1 tojással, sóval és a tejjel. A palacsintatésztát kb. 20 percig állni hagyjuk. Közben a többi tojást szétválasztjuk. 2 tojássárgáját és 3 evőkanál cukrot habosra keverünk, majd hozzáadjuk a puha vajat. A tehéntúrót átpasszírozzuk, kikeverjük a tejföllel, és a krémhez adjuk. 3 tojásfehérjét csipetnyi sóval nagyon kemény habbá verünk, és a palacsintatésztához vegyítjük. A befőttet lecsöpögtetjük. 4 fél barackot kettévágunk, a többit a felfogott lével együtt pürésítjük. Vaníliás cukorral és fahéjjal ízesítjük. A tésztából olajjal kikent serpenyőben 8 palacsintát sütünk. Megtöltjük a túrókrémmel, összetekerjük, majd tűzálló tálra fektetjük. A maradék tojássárgáját és cukrot a tejszínben elkeverjük, és a palacsintára öntjük. Rátesszük a félretett barackdarabokat, majd meghintjük a szálasra vágott mandulával. Előmelegített sütőben, 200 fokon (gáztűzhelynél 3-as fokozaton) 20-30 percig sütjük. A fahéjas sárgabarackpürét külön kínáljuk hozzá.


Túrós palacsinta, őszibaracköntettel.

Hozzávalók: 3 db tojás, 25 dkg liszt, 6-7 dl tej, fél kg tehéntúró, fél csomag mazsola, 6 evőkanál cukor, fél kg őszibarack (vagy befőtt), késhegynyi só, sütéshez: olaj. Elkészítése: 3 dl tejet habverővel csomómentesen elkeverünk 2 evőkanál liszttel, 1 tojássárgájával, és lassú tűzön, folytonos kevergetés mellett sűrűre főzzük. Félretesszük hűlni. Közben a barackok héját lehúzzuk, magvát kivesszük, és keskeny csíkokra vágjuk. Belekeverjük a mártásba, hozzáadunk 2 evőkanál cukrot és pihentetjük. A megmaradt lisztből és tejből, a 2 db egész tojással palacsintatésztát készítünk. Sózzuk, és szükség esetén szódavízzel hígítjuk. Palacsintákat sütünk belőle. Eközben a túrót burgonyanyomón áttörjük, összekeverjük a megmaradt cukorral, a mazsolával, majd a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és összedolgozzuk vele. Ezzel töltjük meg a palacsintákat, és tálaláskkor az őszibaracksodóval borítjuk.


Vaníliás palacsinta

Hozzávalók: 12 db szokásos sült palacsinta, 4 evőkanál sárgabaracklekvár, 2 egész tojás, 1 teáskanál liszt, 1-2 evőkanál porcukor, 5 dl tej, 1 teáskanál vaníliás cukor, csipetnyi só. A palacsintákat egyenként megkenem a sárgabaracklekvárral, és felgöngyölve tűzálló tálba rakom. A tojássárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverem, majd hozzáadva a lisztet és a tejet, kis lángon, állandó keverés közben sűrűre főzöm. Még forrón hozzáadom a tojásfehérjékből vert kemény habot, ezután pedig az egészet rákenem a palacsinták tetejére. Előmelegített, forró sütőben addig pirítom, amíg a palacsinta teteje (amit a krémnek el kell fednie) szép piros nem lesz.




Weblap látogatottság számláló:

Mai: 19
Tegnapi: 62
Heti: 81
Havi: 1 400
Össz.: 901 927

Látogatottság növelés
Oldal: Lepények és palacsinták
Finom falatok- sültek-levesek-lángos-tészták- édességek-pecsennyék-mártások - © 2008 - 2024 - izvarazs.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »