Casino tojás
Hozzávalók: 5 kemény tojás, 10 dkg vaj, 40 dkg franciasaláta, 3 dl tartármártás, petrezselyem zöld, só, őrölt bors, mustár, szardellapaszta ízlés szerint, aszpik, és besamel. Elkészítés: A kemény tojásokat meghámozzuk, hosszában félbevágjuk. A tojások sárgáját egy porcelán tálban áttörjük, a vajjal, mustárral és ízesítőanyagokkal habosra keverjük. A franciasalátából egy tálon talapzatot készítünk, és erre helyezzük el két sorban vagy körkörösen, esetleg egyenes alakban - a tojáskrémmel egyformára töltött tojásokat. Ügyeljünk a töltés egyformaságára, mert a krém ilyenkor mindig látható. A tojások tetejét petrezselyem zölddel díszítjük. A maradék díszítőanyagokat ízlésesen a tojások közé helyezzük el. Tartármártást kínálunk hozzá. Amikor nagyobb mennyiséget tálalunk fel, a következőképpen készítsük: a tojáskrémet dúsítsuk besamellel, majd a betöltés során a tojásokat krémmel lefelé fordítva helyezzük azokat franciasaláta-talapzatra egy tálra, rakjuk sorba, kb. 2 ujjnyi távolságra egymástól. A sűrűbb állagúra készített tartármártást olvasztott aszpikkal keverjük el, amikor kezd dermedni a tojásokat ezzel a zománcmártással gyorsan, vonjuk be. A maradék tojáskrémmel nyomjunk egy-egy apró formát a tojások tetejére. Petrezselyem zölddel díszítve tálaljuk.(ha maradt tojáskrém azzal körbe díszíthetjük a tálat)