Finom falatok- sültek-levesek-lángos-tészták- édességek-pecsennyék-mártások

Hazai-külföldi ízek-különlegességek ínyenceknek

GYÜMÖLCS TURMIX

HOZZÁVALÓK: 35 dkg túró, 5 dl tej, 12 dkg porcukor, 25 dkg friss gyümölcs, 25 dkg túró. A tejet felforraljuk és jól lehűtjük. A turmixgépben a gyümölcsöt a porcukorral jól eldolgozzuk, majd fokozatosan hozzáadjuk a túrót és végül a tejet. Előhűtött poharakban tálaljuk.


HIDEG ŐSZIBARACKLEVES MANDULÁS TÚRÓFÁNKAL

HOZZÁVALÓK: LEVES: 1 kg őszibarack, 30 dkg porcukor, 5 dl száraz fehérbor, 2 db citrom. TÉSZTA: 10 dkg túró, 10 dkg vaj, 10 dkg liszt, 10 dkg őrölt mandula, 2 db tojás. Az őszibarackot megtisztítjuk, felét apró kockára vágjuk, a másik felét szitán áttörjük és hozzáadjuk a fehérborhoz. A kockára vágott őszibarackra porcukrot szórunk, a citromlével meglocsoljuk, ráöntjük a bort, hűtjük. A túróból, vajból, lisztből és az őrölt mandulából tojással tésztát gyúrunk. Apró pogácsákat szaggatunk és megsütjük. Tálaláskor az előhűtött csészékbe, mert leves tetejére tesszük a tésztákat.


HIDEG GYÜMÖLCSLEVES TÚRÓVAL

HOZZÁVALÓK: 1 doboz ananászkonzerv, 10 dkg mazsola, 1 csomag füge, 2 db citrom, 20 dkg túró, 4 dl tejszín. Az ananászt daraboljuk, levesestálba öntjük levével együtt, hozzáadjuk a mazsolát, a darabolt fügét és citromlével ízesítjük. Az áttört túrót tejszínnel elkeverjük és a gyümölcsökhöz öntjük. Előhűtött levesescsészékben tálaljuk.


ERŐLEVES TÚRÓFÁNKAL

HOZZÁVALÓK: 30 dkg marhahús, 25 dkg vegyes zöldség, 5 dkg vöröshagyma, 1 dkg fokhagyma, 3 dkg gomba, 5 dkg karalábé, 5 dkg kelkáposztalevél, 10 dkg paradicsompüré, 8 db tojás, 10 dkg túró, 10 dkg liszt, 10 dkg zsír, 10 dkg olaj, 2 dkg só, 1 g egész bors. A száraz marhahúst durvára daráljuk, a tojások fehérjét, a paradicsompürét, a megtisztított zöldségeket, fűszereket összekeverjük és felengedjük hideg vízzel. Feltesszük főzni és felforrásig gyakran kevergetjük, majd lassú forralással főzzük. Közben elkészítjük a túrófánkokat: egy deci vízhez 10 dkg zsírt adunk és felforraljuk, hozzáöntünk tíz deka lisztet és sűrű masszává főzzük. A tűzről levéve belekeverjük az áttört túrót, és a tojások sárgáját, sóval ízesítjük. Sütőlapra két kiskanál segítségével mogyoró nagyságú halmocskákat formázunk és forró sütőben megsütjük. Tálalás előtt a levest szűrőruhán leszűrjük, csészében tálaljuk és külön kistányéron adjuk hozzá a túrófánkokat.


FÁCÁNLEVES ROZMARINGOS TÚRÓGALUSKÁVAL

HOZZÁVALÓK: LEVES: 1 db fácán, 35 dkg vegyes zöldség, 8 dkg vöröshagyma, 3 dkg fokhagyma, 5 g egész bors, 5 g kakukkfű, 1 dl konyak. GALUSKA: 25 dkg túró, 2 db tojás, 4 dkg búzadara, egy csipet rozmaring. A megtisztított fácánt a húsleveshez hasonlóan megfőzzük. Túrógaluskát készítünk és sós vízben megfőzzük. Tálaláskor a fácánt kicsontozzuk, húsát kockára vágjuk, a zöldséget szintén levesestálban a kifőzött túrógaluskával tálaljuk.


TÚRÓKRÉMLEVES

HOZZÁVALÓK: 20 dkg túró, 10 dkg vaj, 8 dkg liszt, 4 db tojássárgája, 1,5 dl tejszín, 8 dl húsleves, kapor. A vajból és a lisztből világos vajas rántást készítünk, felengedjük a húslevessel és felforraljuk. A túrót szitán áttörjük, hozzáadjuk a tejszínt, a tojások sárgáját és simára keverjük. Tálalás előtt a levesbe keverjük, de forralni már nem szabad. Nyáron finomra vágott friss kaporral megszórva tálaljuk.


TYÚKLEVES TÚRÓTÉSZTÁVAL

HOZZÁVALÓK: 1 db tyúk, 35 dkg vegyes zöldség, 5 dkg zeller, 5 dkg hagyma, 2 dkg só, 5 g egész bors, 5 dkg gomba, 10 dkg zöldborsó, 10 dkg karfiol, 5 dkg kelkáposzta, 5 dkg karalábé, 1 csomag petrezselyemzöld.

TÚRÓTÉSZTA:

20 dkg túró, 8-10 dkg liszt, 1 db tojás, 1 dkg só. A tyúkot megtisztítjuk és húsleveshez hasonlóan megfőzzük. A zöldséget kis hasábokra formázva főzzük a levesbe. Amíg a leves fő, elkészítjük a túrómetéltet: a túrót szitán áttörjük, hozzáadjuk a lisztet és a tojást, gyúrt tészta keménységűre gyúrjuk, kinyújtjuk és metéltre vágjuk. Sós vízben kifőzzük. Tálaláskor a tyúkot feldaraboljuk, tálba helyezzük, hozzáadjuk a zöldségféléket, a túrómetéltet, a levest és finomra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk.


INDONÉZ CURRYLEVES

HOZZÁVALÓK: 30 dkg ürühús, 20 dkg vöröshagyma, 2 dkg só, 1 dkg currypor, 5 cl olaj, 2 dl tejföl, 20 dkg túró, 8 dkg liszt, 1 csomó metélőhagyma, 25 dkg burgonya. Az ürühúst kis kockákra daraboljuk és olajban pirított vöröshagymán feltesszük párolni, sózzuk és megszórjuk a curryporral. A burgonyát megtisztítjuk és a húshoz hasonló kis kockákra vágjuk, ha a hús majdnem puha, hozzáadjuk a burgonyát és felengedjük vízzel. Amikor az anyagok megpuhultak, túrós-tejfeles habarással sűrítjük. Tálaláskor finomra vágott metélőhagymával megszórjuk.


PÓRÉHAGYMA-KRÉMLEVES TÚRÓTÉSZTÁVAL

HOZZÁVALÓK: LEVES: 1 db póréhagyma (kb. 30 dkg), 10 dkg vaj, 8 dkg liszt, 1 dkg só, 3 dkg ételízesítő, 1 dl tejszín, 4 db tojássárgája. TÉSZTA: 20 dkg túró, 20 dkg liszt, 20 dkg vaj, 1 db tojás, 1 dkg só. A póréhagymát megtisztítjuk, nagyobb darabokra vágjuk és világos vajas rántásba tesszük, a rántással kissé megpirítjuk, majd felengedjük vízzel. Sóval és ételízesítővel ízesítjük, felforraljuk. Tálalás előtt átszűrjük, a hagymát szitán áttörjük. A levesbe tejszínnel elkevert tojássárgákat adunk. Külön kistányéron adjuk a túróból, vajból, lisztből és tojásból sütött lepényeket, melyeket a hagymapürével megkenjük.


TÚRÓS KUKORICAKRÉM-LEVES

HOZZÁVALÓK: 1 doboz konzervkukorica, 25 dkg túró, 10 dkg vaj, 1,5 dl tejszín, 4 db tojássárga, 8 dkg liszt, 1 dkg só, 2 db zsemle. A konzervkukoricát a levével és kevés vízzel felforraljuk, világos vajas rántással sűrítjük. A túrót szitán áttörjük, a tejszínnel simára keverjük, és a tojások sárgájával a leveshez adjuk. A levest átszűrjük, a kukoricát szitán áttörjük és a levesbe adjuk. Tálaláskor pirított zsemlekockát adunk hozzá.


CSIRKEPÜRÉLEVES TÚRÓGOMBÓCCAL

HOZZÁVALÓK: LEVES: 1 db csirke, 8 dkg liszt, 5 dkg hagyma, 5 g egész bors, 10 dkg vaj, 30 dkg vegyes zöldség, 1 dkg só. GOMBÓC: 25 dkg túró, 1 db tojás, 5 dkg búzadara, 5 dkg vaj. A csirkét megtisztítjuk és vízben feltesszük főzni, bezöldségeljük, fűszerezzük, mintha húslevest készítenénk. A megfőtt csirkét kivesszük a levesből, a levest leszűrjük. A csirkét kicsontozzuk és a lével együtt turmixgépben pürésítjük. Világos vajas rántást készítünk, a csirkelével felengedjük, és kiforraljuk, ha szükséges, utánaízesítünk. A túrót szitán áttörjük, hozzáadjuk a darát, a vajat és a tojást, jól eldolgozzuk, pihentetjük és tálalás előtt apró gombócokat formálva a levesbe főzzük.


KAPROS TÚRÓS ZUKKINILEVES

HOZZÁVALÓK: 4 db zukkini, 10 dkg vaj, 12 dkg liszt, 10 dkg túró, 2 dl tejföl, 1 dkg só, 1 csomó kapor, 1 db tojás. A zukkinikat megtisztítjuk, magházukat eltávolítjuk, és nagyobb darabokra vágjuk. Kevés vajban lisztet pirítunk, hozzáadjuk a finomra vágott kaprot és felengedjük vízzel. A zukkinidarabokat beletesszük, áttört túróval és tejföllel sűrítjük. Amíg felforr, egy tojásból kevés liszttel galuskát készítünk és beleszaggatjuk a levesbe. A cukkinit sokáig nem szabad főzni, mert könnyen szétfő.





Weblap látogatottság számláló:

Mai: 66
Tegnapi: 122
Heti: 66
Havi: 3 538
Össz.: 622 032

Látogatottság növelés
Oldal: Túróból készülő ételek LEVESEK
Finom falatok- sültek-levesek-lángos-tészták- édességek-pecsennyék-mártások - © 2008 - 2018 - izvarazs.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: bogrács ételek - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »