Finom falatok- sültek-levesek-lángos-tészták- édességek-pecsennyék-mártások

Hazai-külföldi ízek-különlegességek ínyenceknek

Tojásos paradicsomleves

Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg paradicsom, 1 fej vöröshagyma, 5 dkg vaj, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 kemény tojás, só, törött bors. A paradicsomot negyedeljük, a hagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk. Egy fazékban megolvasztjuk a vaj felét, rátesszük a hagymát és megfonnyasztjuk. Rátesszük a paradicsomot, és fedő alatt negyed óráig pároljuk. Ezután 5 dl forró vizet öntünk hozzá, és beletesszük a finomra vágott petrezselymet. Felforraljuk, majd a lángot mérsékelve lassan főzzük 1 órán keresztül. A tűzről levéve szitán átpasszírozzuk. Ismét felforraljuk, sózzuk, borsozzuk, majd közvetlenül a tálalás előtt adjuk hozzá a megmaradt vajat. A kemény tojásokat vágjuk karikákra, tegyük a levesestálba, erre öntsük rá a levest.


Csuka portugál módra

Hozzávalók 4 személyre: 1 kg körüli csuka, 1 fej vöröshagyma, 50 dkg paradicsom, 1 gerezd fokhagyma, 10 dkg rizs, 1 csokor petrezselyemzöld, 5 dkg vaj, 3 evőkanál olaj, só, törött bors. A megtisztított halat szeletekre vágjuk. Mély edénybe fele-fele arányban olajat és vajat teszünk, felforrósítjuk, majd belerakjuk a besózott halszeleteket. Fedő alatt mindkét oldalán lepirítjuk. Egy külön edényben a maradék zsiradékon megpirítjuk a felvágott hagymát, majd rátesszük a feldarabolt paradicsomot, a zúzott fokhagymát és a finomra vágott petrezselymet. Egy harmadik edényben megfőzzük a rizst. Sóval és borssal ízesítjük, összeöntjük a paradicsommal, és rátesszük a halra. Fedő alatt kb. 10 percig pároljuk. Fogyasztás előtt a halszeleteket meleg tálra tesszük, és leöntjük a paradicsomos-rizses raguval.


Sertésszelet portugál módra

Hozzávalók 4 személyre: 4 szelet sertésborda, 1-1 evőkanál vaj és sertészsír, 2 fej vöröshagyma, 2 paradicsom, 2 szál sárgarépa, 1 csokor petrezselyemzöld, 1,5 dl száraz fehérbor, só, törött bors. Egy serpenyőben felforrósítjuk a vajat és a zsírt, majd az előzőleg sóval bedörzsölt hússzeleteket mindkét oldalukon átsütjük. Ezután hozzáadjuk a szeletekre vágott hagymát, a paradicsomot, a sárgarépát és a finomra vágott petrezselyemzöldet. Ráöntjük a bort, megsózzuk, megborsozzuk, és közepes lángon pároljuk a hús megpuhulásáig. A hússzeleteket melegített tálra rakjuk, ráöntjük a zöldséges pecsenyelevet, és vajban párolt zöldborsóval, sárgarépával, padlizsánnal tálaljuk.


Tojás portugál módra

Hozzávalók 4 személyre: 4 kemény tojás, 4 nagy paradicsom, 15 dkg paradicsompüré, 1 kis fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 4 evőkanál olaj, só, törött bors. A paradicsomokat kettévágjuk, a belsejüket kivájjuk. Meghintjük sóval, borssal, majd 2 evőkanál forró olajon fedő alatt 1 percig pároljuk. Ezután mindegyik fél paradicsomba fél kemény tojást teszünk. A paradicsompüréből, a szétzúzott hagymából, fokhagymából és 2 evőkanál olajból sóval és borssal fűszerezve 3 evőkanál vízzel öntetet készítünk, ezt a töltött paradicsomokra öntjük.


Portugál puding

Hozzávalók 4 személyre: 40 dkg kristálycukor, 6 narancs, 12 tojás sárgája, 1 evőkanál vaj. A cukrot lábosba szórjuk, ráöntjük a narancsok kipréselt levét, és kevergetve addig főzzük, amíg a cukor elolvad. Ezután levesszük a tűzről, és kihűtjük. A tojássárgákba apránként belekeverjük a narancsos szirupot. A masszát kivajazott pudingformába öntjük, befedjük, és forró vízzel telt lábosba állítjuk. (A víz ne érjen tovább a pudingforma felénél, mert forrás közben belefolyhat a pudingba!) Közepes lángon addig főzzük, amíg megszilárdul. A formában hagyjuk kihűlni.


Diópuding

Hozzávalók 4 személyre: 20 dkg dió, 5 tojás, 20 dkg porcukor, késhegynyi őrölt fahéj, 1 evőkanál vaj. A finomra darált dióhoz hozzákeverjük a fahéjat. A tojásokat habosra verjük, hozzáadjuk a porcukrot, majd a fahéjas diót is. Egy kivajazott pudingformába öntjük és forró vízzel telt lábosba helyezzük. Addig forraljuk, amíg a pudingmassza szilárddá válik.




Weblap látogatottság számláló:

Mai: 95
Tegnapi: 62
Heti: 157
Havi: 1 476
Össz.: 902 003

Látogatottság növelés
Oldal: Portugál ízek
Finom falatok- sültek-levesek-lángos-tészták- édességek-pecsennyék-mártások - © 2008 - 2024 - izvarazs.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »