Finom falatok- sültek-levesek-lángos-tészták- édességek-pecsennyék-mártások

Hazai-külföldi ízek-különlegességek ínyenceknek

Csoki házilag

1 dl vizben elkeverünk 1 púpos evőkanál zselatint. Hozzáadunk: 1 kocka-RAMA-t (25dkg), 20 dkg porcukrot, 4 evőkanál kakaót (ne a cukrozott fajtából). Mindezeket összemelegítjük, majd langyosra hűtjük. Belekeverünk 3 csomag vaníliás-cukrot, 20 dkg tejport és 1 csomag puffasztott rizst (fehér a jobb, de a barnával is finom). Egy őzgerincformát kibélelünk folpackkal és beleöntjük a masszát. Vizes kanállal elsimítjuk, és a hűtőbe tesszük megdermedni.


Csokis golyók házilag Tojásmentes (tejérzékenyeknek)

Hozzávalók: 25 dkg darált, tejmentes keksz (Albert, háztartási), 10 mérce alfaré, 5 dkg étcsokoládé, vagy tortabevonó, porcukor, szükség szerint víz. Elkészítés: A darált kekszet és a feloldott alfarét (5 mércéhez 50 ml vizet használjunk fel). A reszelt csokoládét belekeverjük, és annyi vizet adunk hozzá, hogy könnyen forralható masszát kapjunk. Kis golyókat gyúrunk, és a tetejüket (ha a diéta engedi), darált mandulával, vagy mogyoróval szórjuk meg, esetleg kókuszreszelékben meghempergetjük.


Csokiszalámi

Hozzávalók: 20-20 dkg margarin és porcukor, 5-5 dkg kakaó és mazsola, 1 dl tej, 30 dkg háztartási keksz, rumaroma, 4-5 szem apróra tört dió. Egy lábosba beletesszük a cukrot, a kakaót, a tejet és a margarint, majd addig melegítjük, míg a margarin elolvad. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a mazsolát, a diót, és a rumaromát, majd belekeverjük az apró darabokra tört kekszet is. 30 percig állni hagyjuk, közben többször átkeverjük. Őzgerincformát folpackkal kibélelünk, és a masszát jól belenyomkodjuk. Hűtőbe tesszük, és 2-3 óra múlva szeletelhető.


Csokoládé - házilag 1.

Hozzávalók: 10 dkg kakaó, 16 dkg porcukor, 16 dkg vaj (nem margarin), 10 dkg zsíros tejpor, 1 dl víz, 0,5 -1 dl tejszín. A tejport a tejszínnel összekeverjük. A kakaót a cukorral, vízzel összekeverjük, és sűrű sziruppá főzzük. Levesszük a tűzről, simára keverjük benne a vajat, majd a tejszínes tejport. Állandó keverés mellett felmelegítjük. Gyengén vajazott, vagy vízzel kiöblített lapos formába öntjük. Ha kezd megszilárdulni, késsel bejelöljük, ahol majd törni akarjuk. Tippek: - Vízfürdőn érdemes főzni, melegíteni, különben leég. Készíthető mikróban is, de alacsony fokozaton. Ekkor azonban a tejszínes tejport fel kell melegíteni, különben eltörhet a csokis jénai. - A tejportól világosabb lesz. - Tejpor és tejszín nélkül is működik. - Lehet bele kókuszt, dió-, mandula-, mogyoró darabokat, mazsolát, tört kekszet keverni. Ebben az esetben több víz kell az alaphoz. - Rum, likőr, vagy aromák, citromhéj, narancshéj. - Ha vastagra öntjük, és már bírja a meleget a kezünk, kis gömbökké formázhatjuk, közepébe, pl. rumos meggyet tehetünk. Ekkor viszont arra ügyeljünk, hogy a massza lágyabb legyen, különben kőkemény lesz. Tejszínnel utólag is lágyíthatjuk a masszát. A gömbökbe szúrjunk fogvájót, és ezt szúrjuk bele almába (utána megehetjük), jól megmosott krumpliba, ..., hogy megszilárduljon. Ha érdekesebb formát szeretnénk, a megszáradt gömböket megmárthatjuk olvadékban, vagy olvasztott, pl. fehér csokiban, de ügyeljünk arra, hogy ne legyen a bevonat egyenletes. Természetesen újra szárítani kell. - Ha kipróbálod, javaslom, hogy kis adaggal kezdjed. A fent leírt mennyiségek változtatása változtatja az állagot.


Csokoládé - házilag 2.

Hozzávalók: 30 dkg porcukor, 3 kávéskanál kakaópor, 25 dkg Rama margarin, 2 csomag sovány tejpor. A porcukrot, a kakaóport, kevés vizet néhány percig főzünk, majd beletesszük a Rama margarint. Csak annyi ideig hagyjuk a melegen, amíg a vaj megolvad, főzni ilyenkor már nem szabad. Ezután levesszük a tűzről. Elektromos habverővel hozzákeverjük a tejporokat. Ha befőttes üvegben tároljuk, kenhető lesz, mint a Nutella.


Csokoládé házilag 3.

Hozzávalók: 50 dkg kristálycukor, 10 dkg vaj, 2 dl tejszín, 25 dkg tejpor, 3 ek. kakaó. A cukrot, tejszint és a vajat felolvasztjuk, utána tovább keverve, nyolc percig főzzük. A tejport a kakaóval összekeverjük, és apránként, nehogy összecsomósodjék, a tűzről lehúzott cukros keverékhez adjuk. A még híg kakaós masszát kb. fél centi vastagon alufóliára kenjük, és száraz, hűvös helyen 2-3 napig szikkasztjuk. /Kiszúrhatunk belőle különböző formákat is, csillagot, szívet... stb. és a karácsonyfát is díszíthetjük vele. /


Csokoládé recept

2 dl vizet 25-30 dkg cukrot tegyél fel forrni. Főzz belőle szirupot. Tegyél bele tetszés szerinti kakaót, állandó keverés mellet addig kell főzni, ameddig kiállja a golyós próbát (átlátszó üvegpohárba hideg vizet teszünk a főzőkanállal egy cseppet, beleejtünk, ha nem málik szét és kis apró golyócska lesz belőle, akkor folytatjuk a csoki további elkészitését.) Ez a keserű csoki receptje, lehet belőle készíteni még: rumos, diós, tej csoki változatot, sót még müzlis csokit is. A megfőtt csokoládéba kevés rumaromát teszünk (sport csoki) diót keverünk bele, vagy darabos mandulát, mogyorót. Tejport keverünk bele még forrón kb. 2,5 dkg-ot. Amikor csokoládéval elkészültünk, és levesszük a forró csokoládét, egy pici margarint, vagy kakaóvajat keverünk bele. Erre azért van szükség, hogy a csokoládé fényes legyen. A kikevert, felfőzött csokoládét, margarinnal kikent tálba tesszük, és meghűlés után szeletekre, csíkokra vágjuk.


Házi keksz

Hozzávalók: 31 dkg sima liszt, 8 dkg vaj, 1/2 csomag sütőpor, 10 dkg porcukor 2 tojás. Az átszitált lisztben elmorzsáljuk a vajat, elkeverjük a sütőport meg porcukrot, és beleütjük a tojást. Összedolgozzuk, és liszttel meghintett gyúródeszkán kinyújtjuk. Különböző alakú kiszúrókkal kiszaggatjuk, kikent tepsibe rakjuk, és mérsékelt tűzön megsütjük. A keksz kiadós és tartós.


Házi sóskifli

Két kg. lisztnek a felét négydekányi élesztővel, két egész tojással, két evőkanál cukorral, sóval ez liter tejjel jól kikeverünk, és meleg helyen kelni hagyjuk. Mikor jól megkelt, a másik kiló liszttel, két kanál fagyos zsírral elkeverve deszkán folyton sodorva, kidolgozzuk, míg szép sima fényes lesz. Nyolc egyenlő cipót formálunk belőle, és minden cipóból kinyújtva nyolc kiflit készítünk, zsírral kikent tepsin pár percig pihentetve, tojással megkenve, sóval, köménymaggal meghintve, szép pirosra sütjük. Hat személyre a fele mérték is elég.


Házi vermut

Elkészítése: 1 l olcsó vörös bort összekeverünk 2 dl rummal és, ha száraz vermutot akarunk készíteni, 15 dkg cukorral, ha édeset, akkor 20 dkg cukorral. A gyógynövényboltban vásárolunk szagosmügét, és fehérüröm füvet mindegyikből öt ujjunkkal felcsippentett mennyiséget teszünk 3 dl vízbe, 5 percig lassan forraljuk, majd átszűrve hidegen a borhoz öntjük. Jól összerázzuk, és pár napig állni hagyjuk, hogy beérjen.


Milka csoki házilag

2 dl tejszínben 1/2 kg porcukrot, 2 csomag vaníliáscukrot, 10 dkg vajat felfőzünk (kb. 5 perc), majd hozzákeverünk 25 dkg tejport és 5 teáskanál kakaóport. Tehetünk hozzá 5 dkg mogyorót, mandulát, diót, kókuszt, stb. Fóliával kibélelt tepsibe öntjük. Csak teljes kihűlés után darabolható és húzható le a fóliáról.


Óriás túrórudi házilag

Hozzávalók: 1/2 kg tehéntúró, 2 dl tejföl, 10 dkg mazsola, 4 ek. cukor, 1 cs. vaníliás cukor, 2 ek. zselatin, 1 citrom, 1 tábla tortabevonó, 2 ek. olaj. A túrót villával összetörjük, hozzáadjuk a megmosott mazsolát, cukorral, vaníliás cukorral, pár csepp citromlével és reszelt citromhéjjal ízesítjük. 2 púpozott ek. zselatint, 2 dl vízben felforralunk, amikor kissé kihűlt, a túróhoz keverjük. Hideg vízzel kiöblített őzgerincformába öntjük (én kibélelném fóliával), hűtőben megdermesztjük. Ez után a formát forró vízbe mártjuk, hosszú tálra borítjuk a túrót és visszatesszük a hűtőbe. A gőz fölött megolvasztott (vagy mikróban) tortabevonóhoz hozzákeverjük az olajat, majd apránként a túróra öntjük, elsimítjuk. Visszatesszük a hűtőbe. Ha megszilárdult, szeleteljük.


Raffaello házilag 1.

Hozzávalók: 1/2 kg kókuszreszelék, 32 dkg margarin, 40 dkg kristálycukor, 20 dkg tejpor, amerikai mogyoró, 1.2 dl víz 40 dkg kókuszreszeléket és a tejport összekeverjük. A vizet és a cukrot sziruppá főzzük, lehűtjük, és hozzáadjuk a kókuszos keveréket, valamint a margarint. 1 órára hűtőbe tesszük. Apró golyókat formálunk belőle, s a belsejébe 1 - 1 mogyorót teszünk. Beleforgatjuk a maradék kókuszreszelékbe.


Raffaello házilag 2.

Hozzávalók: Másfél deci víz, 35 dkg cukor, 40 dkg tejpor, 20 dkg kókuszreszelék (plusz még valamennyi a hempergetéshez), 1 Ráma, hámozott mandula. Elkészítése: A cukrot a vízben felfőzzük, majd félig lehűtve belekeverjük a tejport és a reszeléket. Amikor lehűlt, hozzáadjuk a margarint, jól összedolgozzuk keverővel, és egy órára jégszekrénybe tesszük. Úgy formázunk belőle egyforma golyókat, hogy a közepébe tesszük a mandulát. Kókuszreszelékbe hempergetjük.


Raffaello házilag 3.

Hozzávalók 2 dl víz, 40 dkg cukor, 25 dkg margarin, 30 dkg tejpor, 30 dkg kókusz + mandula. A cukrot a vízzel simára keverjük, és simára főzzük. Langyosra hűtjük, és belekeverjük a margarint, majd a kókuszt és végül a tejport. Kis golyókat formálunk belőle, és kókuszba forgatjuk. A közepébe mandulát teszünk.


Raffaello házilag 4.

Hozzávalók: 30 dkg kristálycukor, 1,5 dl víz - ezeket felmelegítjük. Ha kihűlt, beleteszünk 24 dkg kókuszreszeléket, 27 dkg zsíros tejport, 25 dkg margarint, 1 csomag vaníliás cukrot, 1 csomag ostyalapot (ezt apróra kell törni vagy darálni). Belülre pirított mogyorót, kívülre kb. 12 dkg kókuszreszeléket.


Raffaello házilag 5.

Hozzávalók: 3 kanál liszt, 6 kanál cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 3 dl tej, 20 deka kókuszreszelék, (+ még valamennyi kívülre), 10 deka vaj vagy Ráma margarin, egy üveg nutella vagy egyéb mogyorókrém egy fél kiló (lehet jóval kevesebb is) mandula vagy mogyoró Elkészítése: A lisztet, a cukrot, a vaníliás cukrot és a tejet fel kell főzni. Meg kell várni, amíg langyosra hűl, majd bele kell keverni a kókuszt és a vajat. Ha teljesen kihűlt, akkor golyócskákat kell alkotni, mégpedig úgy, hogy a golyó magja egy szem mandula vagy mogyoró legyen, köré pedig ízlés szerinti mennyiségben Nutella krém illesztendő. Mikor ez megvan, akkor jöhet a lényeg: a hideg Raffaello masszából tetszés szerinti, de legalább fél centi vastagságú héjat készíteni a félkész golyócskák köré. Az utolsó lépés a legegyszerűbb, az immár szinte tökéletes golyócskákat kókuszreszelékben kell meghempergetni. Egy éjszakán át, állnia kell a hűtőben.


Sport szelet házilag

1/2 kg cukrot 1,5 dl vízzel és 10 dkg Rámával forrástól számítva 3 percig főzünk, majd hozzáadunk 25 dkg tejport, amit előzőleg kikeverünk 1 csomag vaníliás cukorral és 3 evőkanál kakaóporral. Adunk hozzá rumot vagy rumaromát, és margarinnal kikent tepsibe tesszük.


Tejcsoki házilag

1,5 dl tejet 10 dkg Rámával, 1/2 kg kristálycukorral, 2 csomag vaníliás cukorral forrástól számítva 5 percig főzünk, majd hozzáadunk 25 dkg tejport, amit előtte összekeverünk 3 evőkanál kakaóporral. Diót, mazsolát, mogyorót, stb. adhatunk hozzá.


Túró Rudi házilag

24 dkg lisztet, 15 dkg margarint, 1 tojás sárgáját, 1 evőkanál porcukrot, 1 evőkanál kakaót és 1/2 cs. sütőport 1/2 dl tejjel összedolgozunk. A tésztát kinyújtjuk, és 1-1 őzgerincformát kibélelünk vele úgy, hogy a tészta lelógjon. Töltelék: 4 tojás sárgáját összekeverjük 20 dkg porcukorral, 1 cs. vaníliás cukorral, 3-4 evőkanál búzadarával, 50 dkg túróval, 10 dkg mazsolával vagy meggyel, 1 citrom héjával és 5 tojás habjával. Tetejére: csokimáz: 3 kanál vízzel 1 kanál kakaóból és 15 dkg cukorból mázat főzünk. A kihűlt, tepsiből kiborított tésztát vonjuk be vele.


Vaníliás cukor házilag Egy csavaros tetejű befőttesüveget telerakunk porcukorral, és a közepébe egy vaníliarúdat teszünk, az üveget pedig lezárjuk.




Weblap látogatottság számláló:

Mai: 30
Tegnapi: 46
Heti: 76
Havi: 118
Össz.: 919 631

Látogatottság növelés
Oldal: Édességek házilag
Finom falatok- sültek-levesek-lángos-tészták- édességek-pecsennyék-mártások - © 2008 - 2024 - izvarazs.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »